24
Mayıs
2024
Cuma
AYVALIK - BALIKESİR

Kalorifer kazanı bomba gibi patladı

PATLAYAN KALORİFER KAZANI KORKUTTU

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde bir apartmanın kalorifer dairesinde patlayan kazan, korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Önceki gün, Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Aşıklar Köprüsü olarak da bilinen 06 Mevkiinde bulunan Yalı isimli apartmanın kazan dairesindeki eskiyen donanımlarını değiştirme çalışmaları sırasında içi akaryakıt dolu kalorifer kazanının patlaması sonucunda korku dolu saatler yaşandı. Saat 18.30 sıralarında patlayan kalorifer kazanından çıkan alevlere Ayvalık Belediyesi’ne ait İtfaiye ekipleri zamanında müdahale ederek, olası bir felaketi önledi.

Kazandan çıkan alevlere itfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında 30 yıldır kullanılan kalorifer kazanın içerisindeki katılaşmış hale dönüşen akaryakıt ve sönen yangının dumanları apartmanın dairelerini kapladı. İçinde, 17 daire olan ve yaklaşık 50 kişinin yaşadığı Yalı apartmanının sakinleri, patlayan kazana müdahale edilirken, güvenlik amacıyla kesilen elektrikler nedeniyle karanlıklar ve yoğun dumanlar arasında kaldı.

 

YAŞLI APARTMAN SAKİNLERİ MAHSUR KALDI

Akaryakıt, is ve dumanlarının kısa sürede kapladığı apartmanda, yaşayanlar uzunca süre mahsur kalarak, kurtarılmayı beklediler. İtfaiye ekipleri, bir yandan kalorifer dairesinde ki patlayan kazana müdahale ederken, diğer yanda da itfaiye araçlarının merdivenleri ile apartman sakinlerini tahliye etmeye çalıştı.

İtfaiye ekiplerinin yanı sıra Polis ve vatandaşlarında yardımlarıyla apartmanda mahsur kalanların tahliye edilmesinden sonra apartmanda başka mahsur kalan olup olmadığı araştırıldı. Kalorifer kazanında ki sistemlerin değiştirilmesi sırasında patlayan kazan nedeniyle meydana gelen olayda herhangi bir can kaybının bulunmayışı tek teselli olurken, apartmanda maddi hasarın oluştuğu belirtildi.

PATLAYAN KALORİFER KAZANI KORKUTTU
PATLAYAN KALORİFER KAZANI KORKUTTU
PATLAYAN KALORİFER KAZANI KORKUTTU
PATLAYAN KALORİFER KAZANI KORKUTTU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 03:03:00
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 09:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?