18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Kanadoğlu sergi açılışına katıldı

SABİH KANADOĞLU KİLİSEDE SERGİ AÇTI

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde ressam Fügen Leman'ın tarihi Ayazma Kilisesi'nde düzenlenen resim sergisinin açılışını yaptı.

Belçika'da bir sivil toplum örgütü olan 'Centre D'action Laic (Laik Eylem Merkezi)' desteğiyle 1993 yılında Avrupa'da çeşitli resim sergileri açan ressam Fügen Leman'ın Ayvalık-Ayazma Kilisesi'ndeki zeytin ve barış konseptindeki sergisinin açılışı dolayısıyla bir kokteyl verildi. Çağdaş, soyut dışavurumcu olarak Avrupa'nın birçok kentinde bireysel resim sergisi açan ilk Türk kadın ressamı olan Leman'ın Ayvalık Belediyesi tarafından sanat galerisi haline dönüştürülen tarihi Ayazma Kilisesi'ndeki

sergisinin açılışını, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu yaptı. Kanadoğlu, "Dünyayı güzelleştiren, insana yaşam zevki veren sanatçılardır" dedi. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Kanadoğlu, "Böylesi Türkiye'de bir sanatçının içinden gelenleri yaptığı ortamda daha aydınlık, daha renkli, daha yaşam zevki veren bir ülkeye ait objeleri çizmesi mutluluk vericidir. Fügen hanım bizlere yaşama zevki, hayata tutunma ve mücadele etme zevki veren tablolar, aslında ressamımızıniçindeki aydınlık ve güzel dünyayı aksettirmektedir" diye konuştu.

 

"SANAT VE SANATÇIYA SAHİP ÇIKILMALI"

Sanata ve sanatçıya sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Ali Akdamar ise, "Ayvalık sanat ve sanatçı açısından oldukça zengin bir kültür kentidir. Sanatın bu güzel ilçeden tüm evrene yayılmasına destek olun" şeklinde konuştu.

Ressam Leman ise, yaptığı eserlerin ana konseptinin insan olmak olduğunu ve bu konseptin üzerine barış temasını eklediğini kaydederek, "Birbirimizle savaşmayalım. Kavga etmeyelim. Kimse kimsenin kuyusunu kazmasın. Kimse kimseye çelme atmasın. Bunun için tüm insanlığa zeytin dalı uzatıyorum. Bu yüzden de bu sergideki konseptim zeytin dalı ve zeytindir" ifadelerini kullandı.

Sanatseverler, sanatçının tablolarına hayran kaldıklarını belirtirken, ÇYDD'nin eğitim masraflarını üstlendiği kardelenler de Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Latin müziklerinin yayıldığı Ayvalık'taki tarihi Ayazma Kilisesi'nde 2 Ekim'de başlayan serginin 20 Ekim'e kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacağı belirtildi.

SABİH KANADOĞLU KİLİSEDE SERGİ AÇTI
SABİH KANADOĞLU KİLİSEDE SERGİ AÇTI
SABİH KANADOĞLU KİLİSEDE SERGİ AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2010 Pazar 13:34:03
Güncelleme :3 Ekim 2010 Pazar 13:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?