25
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

KASAİD'in sergisine büyük ilgi

AYVALIK KASAİD'DEN ANLAMLI SERGİ

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde başarılı çalışmalarıyla göz dolduran, kısa KASAİD olarak bilinen, Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği’nin üyelerinin kış boyunca el emeği ve göz nuruyla yapmış oldukları Kırkyama, Dantel Anglez, Boyutlu Resim ve Hamur Seramik Sergisi Ayvalık Belediyesi’ne ait Perakende Sebze Hali üzerinde bulunan Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Önceki gün başlayan ve 3 Temmuz'a kadar sürecek olan serginin açılışını Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, CHP İlçe Yönetimi ve Belediye Meclis Üyeleri yaptı. Serginin açılışında konuşan KASAİD Ayvalık Şube Başkanı Filiz Karayelli, “Kadının sosyal, kültürel, ekonomik ve fikir düzeyi açısından geliştirilmesini ve bilinçlendirilmesini amaçlayan derneğimizin, bu amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda kim 2009- Haziran 2010 döneminde düzenlediği el sanatları kurslarının yılsonu sergisine hepiniz hoş geldiniz. Kurslarımız gönüllü öğretmenimiz Aysel Güngör tarafından ücretsiz verilmiş ve bugün 21 kursiyerimiz katılım belgesi almaya hak kazanmıştır” diye konuştu.

Kurslarının amacının, kadınlara gelir getirebilecek el işlerini uygulamak ve öğretmek olduğunu vurgulayan dernek şube başkanı Karayelli, “Yaptığımız çalışmalar, kurslarımız sayesinde örgütlü bir kadın hareketini de içinde barındırmıştır. Artık kamuya yararlı bir dernek çatısında kadınlarımız daha güçlü olarak taleplerini dile getirecek ve sorunlara çare bulacaktır" dedi.

 

21 KURSİYERE SERTİFİKALARI DAĞITILDI

Karayelli konuşmasının ardından derneğe gönüllü olarak katkılarda bulunan kurs öğretmeni Aysel Güngör'e bir plaket verdi. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Kurs Öğretmeni Aysel Güngör ve KASAİD Ayvalık Şube Başkanı Filiz Karayelli'nin kestiği sergi açılış kurdelesinin ardından, 21 kursiyere katılım sertifikaları dağıtıldı. Kalabalık ve yoğun ilgi gören sergide, konuklara çeşitli ikramlarda bulunulurken, dernek üyeleri serginin gördüğü büyük ilgiden dolayı son derece mutlu olduklarını belirtti.

AYVALIK KASAİD'DEN ANLAMLI SERGİ
AYVALIK KASAİD'DEN ANLAMLI SERGİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 13:06:02
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 13:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?