17
Mayıs
2024
Cuma
AYVALIK - BALIKESİR

Körfezde arıtmasız belediye kalmayacak

Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ne bağlı Küçükköy Belediyesi’nden sonra Altınova Belediyesi de arıtma tesisi yapmak için çalışma başlattı.

Altınova Belediyesi’nin bugün İller Bankası’na arıtmayla ilgili yetki vereceği öğrenildi. Salta mevkiinde 26 dönüm kamulaştırılmış alan üzerine kurulması planlanan 120 bin kişilik iki kademeli atık su arıtma tesisi sayesinde deniz, göl, akarsu ve tatlı su kaynaklarının korunması hedefleniyor. Projenin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan aktarılan fonlardan karşılanmak üzere İller Bankası tarafından yapılacağı bildirildi.

Altınova Belediye Başkanı M. Ali Akçal, "Bölgemiz için önemli bir ihtiyaç olan arıtma tesisinin hibe fondan yapılması için bugün meclis toplantımızda İller Bankası’na yetki vermeyi planlıyoruz. Bu tesisin Altınova’da bulunması ile dünyaca ünlü plajlara sahip bu bölgenin denizi ve plajları korunacak" dedi. Edremit Körfezi’nde Burhaniye, Altınoluk, Karaağaç belediyelerinin kendi arıtmaları bulunurken, Edremit, Güre, Kadıköy, Zeytinli, Akçay belediyeleri Körfez Belediyeler Birliği’nin işlettiği arıtmadan yararlanıyor. Havran, Büyükdere, Pelitköy, Gömeç, Ayvalık belediyelerinde ise arıtma bulunmuyor.

BALIKESİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 15:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?