16
Mayıs
2024
Perşembe
AYVALIK - BALIKESİR

Kül olan 205 hektarlık alana 224 bin yeni fidan

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde yaklaşık bir yıl önce meydana gelen büyük orman yangınında kül olan 205 hektarlık alana 224 bin fidan dikildiği açıklandı.

Yanan ormanlık alanda incelemelerde bulunan Edremit Orman İşletme Müdürü Ali Osman Aksoy, kül olan alana 224 bin fidan dikildiğini, bölgedeki yeni ağaçlandırmanın yüzde yüzlük bir başarıya ulaştığını belirtti. Aksoy, "Yeniden ağaçlandırma çalışmalarında yüzde yüz başarı sağladık. 33 bin ağacın yandığı Paşa Limanı yangınında, yangın sahasında yapılan arazi çalışmalarının ardından bölge dikime hazırlandı. 1 Ocak'tan itibaren yangın sahasına menengeç, incir, meşe, ahlat, iğde, fıstık çamı, kızılçam, erguvan, zakkum vb. olmak üzere 15 çeşit olmakla beraber toplam 224 bin fidan dikildi" dedi.

Ağaçlardan düşen tohumların da doğal olarak kendiliğinden yetişmesi ile alanda yapılan çalışmaların başarılı sonuçlanmasına sevindiklerini vurgulayan Aksoy, "Ocak ayından itibaren çalışma takvimi hazırladık ve bu takvim başarıyla sürdürüldü. 2007 yılında küçük çaplı 8 yangında toplam 1 hektarlık alan yandı. Bu alanlarda da fidan dikme çalışmaları tamamlandı. 'Her Köye Bir Orman Projesi' sloganıyla başlattığımız çalışmalar da devam ediyor. Köylerde vatandaşlara çevre ve orman sevgisini anlatan toplantılar düzenledik. Okullarda da öğrencilere çevre ve orman sevgisi, yangın ile ilgili bilgilendirme seminerleri düzenledik. Körfez bölgemizin yüzde 45'i ormanlık alan ve bu rakam dünya standartlarının da üzerinde. Biz yinede bu bölgemizde ağaçlandırma çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Edremit'e bağlı Dereli Köyü'nde kurduğumuz fidan üretme istasyonunda yılda 20 bin fidan üretiyoruz. Biz fidan dikmek istiyoruz diyen herkese ücretsiz fidan veriyoruz. Yer araştırılması yapıldıktan sonra tahsis edilen yerlere fidanların dikilmesi sağlanıyor. Yapılan destek ve gösterilen alakadan dolayı herkese teşekkürlerimizi sunarız" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2007 Cumartesi 15:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhittin deniz durmaz IP: 85.102.127.xxx Tarih : 28.07.2007 19:26:42
sayın ali osman aksoy yaptıgınız çalışmalardan dolayı ben ve ceylan sitesi adına size ve ekibinize teşekkür ediyorum,prosüdürleri bilmiyorum ama ayvalık orman işletmesine ait bir yangın uçagı alınamazmı veya güçlü bir su püskürtme pompalı tekne oluşturulamazmı, bu teknenin maliyetinin fazla olmayacagını düşünüyorum birde ayvalık ormanlık araziyi kuş bakışı gören şeytan sofrasına telsizli, dürbünlü bir görevli arkadaş konuşlandırılamazmı saygılar sunarım