24
Mayıs
2024
Cuma
AYVALIK - BALIKESİR

MHP'li vekil 'Hayır'ı anlattı

BALIKESİR MİLLETVEKİLİ BULUT, ‘HAYIR’I ANLATTI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, 12 Eylül tarihinde yapılacak olan Anayasa değişikliğinin oylanması ile ilgili referandum için Ayvalık MHP İlçe binasında parti üyeleriyle bir araya geldi. Milletvekili Bulut, “Ülkenin teslim olmasının tarihi 12 Eylül ya teslim olacak ya da ‘hayır’ diyecek. Türkiye elden gidiyor” dedi.

Anayasaların ilahi kurallar olmadığını kaydeden MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Anayasaların değişe bilir değiştirilebilinir olduğunu, bunun toplumsal ihtiyaçlar karşısında yapılabileceğini, yapılırken de toplumsal mutabakatın gözetilmesi gerektiğini belirtti. Bulut, “Anayasa toplumun ortak sözleşmesidir. Eğer toplumun bir kısmının talebi olur ise dolayısıyla toplumun diğer kısmı dışarıda kalır. Hep o anayasa tartışılmaya mahkûmdur. 8 yıldır iktidarda olan AK Parti kendi mutfağında değil yabancı mutfaklarda hazırlanıp AK Parti tarafından parlamentoya sunulan yine muhalefetin meclis çatısı altındaki uyarılarını hiç dikkate almayan dediğim dedik çaldığım düdük hesabı ile hareket eden bu iş birlikçi bu ABD’nin AB’nin Barzani’nin ve İmralı Canisinin temsilcisi sözcüsü iş birlikçisi AK Parti’nin Türkiye gündemine sokmuş olduğu bu Anayasa değişikliği referandumu tamamıyla AK Parti Hükümeti’nin 8 yıldır ayaklarına dolaştırdığı, İnsanları etnik yapılara bölerek, ekonomilerini bitirerek, çaresiz, halsiz bitap düşürdüğü topluma hesap verememenin çaresizliği içinde bilerek gündem değiştirme adına yaptığı bir uygulamadır” dedi.

“12 EYLÜLDE HERKES OY KULLANMAYA GİTMELİ”

Bu anayasa maddelerinde Türkiye’nin gerçek gündemini teşkil eden işsizlik yoktur, ekonomi yoktur, memurun hak, hürriyet demokratik grev hakkı yoktur, bunun içerisinde başına çuval geçirttikleri askerin hesabını sormak yoktur topraklarımızı parselleyen peşkeş çekenlerden hesap sorma yoktur. Bunların hesabını vermemek için ilgili maddeleri güya sözüm ona parlak ambalajlı kâğıtlarla süsleyip kamuoyuna sunmaktır. Bu anayasa yargılanacaksınız sizi yargılayacak hâkimi seçme hakkını sizden istiyor. Hem hâkim hem savcı olmak istiyor. İstediği hâkimleri atayarak mahkemeleri kendi çıkarlarına göre kullanmak istiyor.

Ülkenin teslim olmasının tarihi 12 Eylül ya teslim olacak, ya da hayır diyecek Türkiye elden gidiyor. Her kes 12 Eylül’de mutlaka gidip oyunu kullanmalı. Hukuksuzluğa, Ayrışmaya, Yolsuzluğa, Izdıraba, Riyakârlığa ‘hayır’ demeli” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi binasının teras katında yapılan toplantıyı, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan sahil şeridinden kalkmak üzere olan Gezi Teknelerinin yüksek volümlü müzikleri eşliğinde yapmak zorunda kalan Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, teknelerde bikinilerle denize gitmeye hazırlanan vatandaşları göstererek, “Ne güzel denize gidiyorlar. Yüzecekler, eğlenecekler. Belki de dünya şu an umurlarında değil. Ama bu memleket elden giderse, Ay-Yıldızlı bayrak tıpkı Irak’ta olduğu gibi emperyalistler tarafından ele geçirilirse, bu eğlenceleri nasıl yapacaklar?” diye sordu.

Deniz Baykal’ın ülke genelinde her gün yapılan operasyonların birinde bir anda tepetaklak indirildiğini savunan Bulut, ‘Memleketin elden gitmek üzere. Bu yüzden de herkes vatanına sahip çıkmak zorunda. Bu yüzden de 12 Eylül’de tatil demeden, uzak demeden herkes sandık başına gidip, ‘hayır’ oyunu kullanarak, Ak Parti iktidarına gereken cevabı vermelidir” dedi.

BALIKESİR MİLLETVEKİLİ BULUT, ‘HAYIR’I ANLATTI
BALIKESİR MİLLETVEKİLİ BULUT, ‘HAYIR’I ANLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 18:04:02
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 20:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?