18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Minikler satrançta kapıştı

MİNİK YÜREKLER SATRANÇ İÇİN ATTI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Rotary Kulübü şubesinin düzenlediği satranç turnuvasına katılan minikler, başarıları ve centilmenlikleriyle göz doldurdular.

Ayvalık Rotary Kulübü’nün 20–21 Şubat tarihlerinde düzenlediği, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası ve ilçede yayın yapan bir derginin destek verdiği satranç turnuvası miniklerin heyecanlı karşılaşmalarına sahne oldu. Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılan turnuva, 8–14 yaş guruplarında ki öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Kültür merkezindeki turnuvada çoğunluğun minik öğrencilerden oluştuğu görülürken, yarışmacı minikleri ebeveynleri de yalnız bırakmadı. Turnuvada minikler salon içerisinde yarışırken, aileleri de salon dışına yerleştirilen sinevizyon cihazlarıyla salon içerisinde ki yarışmaları büyük bir heyecanla izledikleri gözlerden kaçmadı.

Minik yüreklerin rakiplerini yenebilmek için gösterdikleri mücadele ile centilmenliklerinin damgasını vurduğu turnuva, 7–8 yaş, 10 yaş, 12 yaş ve 14 yaş kategorilerinde gerçekleştirildi. Ayvalık Rotary Kulübü üyelerinin tertip komitesini oluşturdukları organizasyonda Nihat Yeşilsırt Başhakem, Sergen Genç Masa Hakemi ve Ekrem Özer de Hakem olarak görev yaptılar.

 

KAYBEDENLER ÜZÜLDÜ, KAZANANLAR SEVİNDİ

Turnuvada, Gençler kategorisinde birinci İbrahim Karagöz, ikinci Acar Aktosun, üçüncü Bahtiyar Koçoğlu olurken, 13–14 Yaş Kategorisinde birinciliği Berke Evin, ikinciliği Kerem Özer, üçüncülüğü de Burak Yağcı kazandı.

9–10 Yaş arası Bayanlarda, Almine Ergin birinci, İrem Sena Karagözler ikinci, Ceren Çeliktaş üçüncü olurken, 11–12 Yaş arası Erkeklerde de birinciliği Kaan Özer, ikinciliği Erencan Şahin, üçüncülüğü de Utku Demirbaş’ın kazandığı öğrenildi. 9–10 Yaş Erkeklerde birinciliği Cumhur Can Karagöz, ikinciliği Ünsal Çeliktaş, üçüncülüğü Barış Küçük kazanırken, 7–8 Yaş Erkekler kategorisinde de birinciliği Ali Mert Özsoy, ikinciliği Ahmet Sefa Şişecioğlu, üçüncülüğü de Efe Ali Kaval elde etti.

11–12 Yaş Bayanlarda birinciliği Alara Işık Apak, ikinciliği İlayda Cantaş, üçüncülüğü de Selin Çobanoğlu ile Melisa Günbatı’nın puanları eşit olduğu için paylaştığı kaydedildi. Turnuvanın son karşılaşmalarından olan 7–8 yaş Bayan kategorisinde de, birinciliği Elifsu Güven, ikinciliği Ceren Serden, üçüncülüğü de İrem Nur Karagöz kazandı.

Ayvalık Rotary Kulübünün 106 minik öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Satranç Turnuvasında dereceye girenlere ödüllerini, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Emniyet Müdürü Kenan Eser, Rotary Kulübü Bölge Guvernür Yardımcısı Hüseyin Sezersan ve Ayvalık Rotary Kulübü Başkanı Neşe Zengin verdi.

Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası ve turnuvanın düzenlenmesinde destek veren kuruluşlara teşekkür belgelerinin verildiği ödül töreninde turnuvaya katılan herkese ‘Katılım Sertifikaları’ dağıtıldı.

 

HERKESİ ROTARY KULÜBÜ’NE DAVET ETTİ

Amaçlarının çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için satranç sporuna yönlendirmeye katkı vermek olduğunu vurgulayan Ayvalık Rotary Kulübü Başkanı Neşe Zengin, “Yaptığımız her etkinlikte bizi ‘devlet baba’ gibi karşılayan başta Sayın Kaymakamımız Nihat Nalbant ve tüm destek verenlere şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Neşe Zengin, ilçede yaşayan herkesi Rotary Kulüplerinin çalışmalarına davet ederek, Rotary Kulüplerini yakından tanımalarını istedi.

MİNİK YÜREKLER SATRANÇ İÇİN ATTI
MİNİK YÜREKLER SATRANÇ İÇİN ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 13:18:01
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 15:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?