18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Motosiklet çilesi

AYVALIK’TA MOTOSİKLET ÇİLESİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaya trafiğinin en yoğun olduğu cadde ve sokaklara yasak olmasına rağmen gelişigüzel park edilen motosikletler vatandaşların ve çevre esnafının tepkisini çektiği belirtiliyor.

Nüfusun kışın 35 bin civarındayken, yaz mevsiminde 250–300 bin sınırını aştığı turistik ilçe Ayvalık merkezinde yayaların cadde ve sokaklardaki tretuvar ve yol ortasına sorumsuzca park edilen motosikletler nedeniyle zor anlar yaşadığı gözleniyor.

Uzak doğu ve Çin menşeli motosikletlerin fiyatlarının cazip olmasından dolayı özellikle havaların ısınmasıyla şehir içi ulaşımda kolaylık sağlaması nedeniyle ilçede ki son yıllarda sayıları her geçen gün artan motosikletlerin sürücüleri tarafından cadde ve sokaklara gelişigüzel park etmesi yayalara geçit vermediği belirtiliyor.

Ayvalık’ın yaya trafiğinin en yoğun olduğu Talatpaşa caddesine önceki gün park edilen motosikletlerin cadde üzerine belediye tarafından yayaların oturması ve dinlenmesi için konulan bank ve oturma guruplarının kullanımına da engel olduğunu belirten çevre esnafı da cadde ortasına park edilen motosikletlerden şikâyet ettikleri kaydedildi.

 

YAYALAR VE ESNAFLAR MOTOSİKLETLERDEN ŞİKÂYETÇİ

Cadde üzerine gelişigüzel park edilen motosikletlerin yaya geçişlerine engel olduğunun altını çizen Talatpaşa Caddesi esnafları, “Sahipleri tarafından gelişigüzel yolun ortasına park edilen motosikletler görüntü kirliliğine de neden oluyor. Turizmde cazibe merkezi olma yolunda ki Ayvalık’ımıza yakışmayan görüntüler oluşturuyorlar. Bu motosikletlerin biçimsiz şekilde park edilmesi sonucunda belediye tarafından caddemize konulan banklara da vatandaşlar oturamıyorlar. Yetkilileri bu konuda yaz sezonu başlamadan bir an önce göreve davet ediyoruz” şeklinde konuşuyorlar.

 

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ PARK YERİ OLMAYIŞINDAN DERTLİ

Öte yandan, motosiklet sürücüleri de sayıları her geçen gün hızla artan motosikletlerin kent içi ulaşımda büyük kolaylık olduğunu ifade ederek, “Motosikletler için park edilebilecek bir alan yok. Otoparklara motosiklet park etmek istediğimizde fahiş fiyat talebiyle karşılaşıyoruz. Çarşı içerisinde 5-10 dakikalık işlerimizi görebilmek için motosikletle indiğimizde bu tip olumsuzluklara sebep veriyoruz. Yayalar haklı ama bizde kendi payımıza haklıyız. Yaz sezonu başlamadan motosiklet sürücüleri içinde çarşı içinde küçükte olsa bir park yeri düzenlemesi yapılmasını istiyoruz” diyorlar.

AYVALIK’TA MOTOSİKLET ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 12:12:02
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 12:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?