18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Pangalos Ayvalık'ta

YUNANİSTAN BAŞBAKAN YARDIMCISI PANGALOS AYVALIK'TA

İzmir'de düzenlenen 6. Türk-Yunan Medya Konferansı için Türkiye'de bulunan Yunanistan Başbakan Yardımcısı Thederos Pangalos, konferansın ardından Balıkesir'in Ayvalık ilçesine geçti.

Pangalos, 35 yıl önce kaçtığı ülkesinden sığındığı Türkiye'de kendisine yardım eden Yazar Ahmet Yorulmaz ile burada görüşerek bu iyiliğine teşekkür etti.

35 yıl önce Yunanistan'da yaşanılan dönemin Albay rütbesini taşıyan ve 'Albaylar Cuntası' olarak nitelendirilen darbe sonrasında Ayvalık'a kaçarak yazar Ahmet Yorulmaz'a sığınan Pangalos, aradan geçen 35 yıl sonra kendisini o dönemde koruyup saklayan Ayvalıklı yazar Ahmet Yorulmaz'a vefa borcunu ödemek için Ayvalık'a gelerek teşekkür ziyaretinde bulundu.

İzmir'deki konferans sonrasında konakladığı otelden ayrılarak, program dışı bir çalışma yaparak karayoluyla Balıkesir'in Ayvalık ilçesine geçen Yunanistan Başbakan yardımcısı Thederos Pangalos, kimseye haber verilmediği halde Ahmet Yorulmaz'a yaptığı nezaket ziyareti sırasında karşısında basın ordusunu görünce şoke oldu.

Yapacağı ziyaretin tamamen insancıl ve dostluğa dayalı olduğunu düşünen Pangalos, bu ziyareti basın mensuplarının görüntülemesini istemedi. Basın mensuplarından kaçarcasına beraberindekilerle birlikte geldiği 35 KD 700 plakalı zırhlı minibüse yazar Ahmet Yorulmaz'ı alarak basın mensuplarının kendilerini izlememelerini isteyen Pangalos, Yorulmaz ve beraberindekilerle Cumhuriyet Meydanından ayrıldı.

PANGALOS'UN VEFA BORCUNU ÖDEMESİ

Yunanistan Başbakan Yardımcısı Thederos Pangalos'un ziyareti öncesi görüşlerini açıklayan yazar Ahmet Yorulmaz, yıllar önce o dönemin aydın kişiliklerinden biri olan Pangalos'un 'Albaylar Cuntası' adıyla nitelendirilen darbesi sonrasında, canını kurtarmak için Ayvalık'a yasa dışı yollarla kaçtığını belirterek, "O dönem Ayvalık'a bağlı Sarımsaklı'da bulunan Aytur mevkiinde bir evde saklanan şimdiki Başbakan Yardımcısı dostum Pangalos ile 35 yıl öncesinin anılarını tazeleyeceğimiz için son derece mutluyum"

dedi.

YUNANİSTAN BAŞBAKAN YARDIMCISI PANGALOS AYVALIK'TA
YUNANİSTAN BAŞBAKAN YARDIMCISI PANGALOS AYVALIK'TA
YUNANİSTAN BAŞBAKAN YARDIMCISI PANGALOS AYVALIK'TA
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 15:36:02
Güncelleme :19 Eylül 2010 Pazar 17:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet şahin IP: 88.244.132.xxx Tarih : 20.09.2010 00:32:25

vefalı insanmış, keşke böyle örnekler çok olsa.