25
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Pazarcılar kan ağlıyor

AYVALIK’TAKİ PAZARCI ESNAFI DERTLİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde ekonomik kriz nedeniyle kan ağlayan esnaf ve pazarcılar, ilçenin Perşembe günü kurulan Pazar yerindeki normal zamanlarda kalabalıktan geçilmeyecek olan sokaklarda bomboş pazaryerini bekleyerek sinek avladıklarını belirttiler.

Önceki gün, her hafta Perşembe günleri kurulan Balıkesir ile Edremit Körfezi’nden ilçeye satış yapmak için gelen pazarcı esnafı, ekonomik kriz nedeniyle Pazaryerinden alışveriş yapmaya ilgi göstermeyen vatandaşlar yüzünden, Ayvalık’tan umduğunu bulamadan dönmek zorunda kaldıkları gibi, çoğu zaman sadece mazot parasını temin edebilmek için tezgahların toplanacağı akşam saatlerinde zararına satış yaptıklarını kaydettiler.

 

ESNAF HİÇ OLMAZSA VERGİ VE KDV İNDİRİMİ İSTİYOR

İlçede esnaflık yapanlar, “Ekonomik kriz nedeniyle zaten siftahsız dükkân kapatıyoruz. 2010 yılıyla birlikte işler bir önceki yılı aratır oldu. Allah sonumuzu hayırlı etsin” diye konuştular.

Çevre ilçelerden Perşembe günleri gelen pazarcı esnafı ise, “İşlerimiz çok durgun. Pazarlar artık eskisi gibi kazanç getirmiyor bizlere. Malımızı getirmek için harcadığımız benzin parası bile kazanamaz olduk. Bunun yanı sıra sabahın köründe yollara düşüp, kar demeden, yağmur, çamur demeden harcadığımız emeklerin karşılığını bile alamaz olduk. Soğuk ve yağışlı havalarında etkisiyle zaten berbat giden işlerimiz daha da büyük oranda düştü. Yağmur ve soğuğa bir şey denilemez. Allahın bir lütufu bu. Ama yetkililer sesimizi duymalı ve çektiklerimizi görmeli. Ekonomik açıdan her geçen gün zarar etmeye dayanacak gücümüz kalmadı. Bari vergi ve KDV indirimleri yada banka kredi borçlarımızın yeniden yapılanma düzenlemeleriyle biz esnafa destek versinler” diye konuştular.

AYVALIK’TAKİ PAZARCI ESNAFI DERTLİ
AYVALIK’TAKİ PAZARCI ESNAFI DERTLİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 16:13:02
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 23:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.236.158.xxx Tarih : 30.01.2010 04:05:03

Türkiyenin en büyük ilçe pazarlarından birini kıriz teğet geçmemiş delmişte geçmiş