27
Mayıs
2024
Pazertesi
AYVALIK - BALIKESİR

Piyano divasından 9 öğrenciye kurs

Balıkesir’in Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AİMA), 2009 yazında Viyolonsel, Keman ve Viyola, Şan ve Opera, Viyolonsel öğretici kurslarını açarak başarılı hizmetleriyle göz doldurken, 9 öğrencinin kursunu da dünyaca ünlü piyano divası İdil Biret üstlendi.

Her konser sonrasında büyük ilgi gören Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi 28 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında ‘Piayano AİMA Masterclass’ eğitim kursunu açtı. Bir yabancı ve 8 Türk’ten oluşan 9 öğrencinin piyano kurslarını, piyanonun divası olarak bilinen İdil Biret verecek. İdil Biret, vereceği kursun ardından, 3 Eylül 2009 tarihinde, kursiyer öğrencileriyle birlikte Cunda-Alibey Adası Kültür Merkezi’nde sanatseverlere müzik dolusu bir gece geçirtecek.

AİMA’nın kurucusu Filiz Ali, “2009 yılı yaz sezonunda Viyolonsel, Keman ve Viyola, Şan ve Opera, Viyolonsel kurslarını başarıyla tamamladık. Şimdide 28 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında usta piyanist İdil Biret’in, 9 Kursiyer öğrencimize vereceği kurs sonrasında, sanatseverlere bir konser verecektir. Konserin büyük ilgi göreceğinden en ufak bir şüphemiz yok” dedi.

Dünyaca ünlü piyano ustası İdil Biret, bundan önce de iki kez Ayvalık’a gelerek, müzikseverlere unutulmaz konserler vermişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 10:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?