17
Mayıs
2024
Cuma
AYVALIK - BALIKESİR

Sarımsaklı Plajları göz dolduruyor

Sarımsaklı Plajlarının, hazine tarafından Küçükköy Belediyesine kiralanmasının sonrasında, belediyenin plajların bulunduğu bölgede yaptığı yeni düzenlemeler göz dolduruyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin, denizi, kumu ve güneşiyle dünyaca ünlü tatil yöresi Sarımsaklı Plajlarının, hazine tarafından Küçükköy Belediyesine kiralanmasının sonrasında, belediyenin plajların bulunduğu bölgede yaptığı yeni düzenlemeler göz dolduruyor.

Sarımsaklı'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin, rahatlıkla denize girebilmesi ve kumsalın daha geniş bir şekilde vatandaşlarca kullanımının sağlanılması adına yapılan yeni düzenlemeler kapsamında, deniz ile şezlonglar arasındaki mesafenin 5 metreden, 10 metreye çıkarıldığı ve böylelikle sahil bandına kendi güneş şemsiyelerini kullanabilmelerinin önünün açıldığı gözleniyor. Küçükköy Belediyesi tarafından ilk kez geçtiğimiz yıl 12 büfenin konuşlandırıldığı plajlarda bu yıl vatandaşların denizden çıktıklarında duş yapabilme olanaklarının da sağlandığı kaydediliyor. 

'HER ŞEY VATANDAŞLARIN PLAJLARDAN DAHA FAZLA İSTİFADE EDEBİLMESİ İÇİN'

Sarımsaklı kumsalındaki düzenlemeleri sık sık bizzat denetlediği gözlenen Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, 'Hazine'den dünyanın en uzun kumsallarından biri olarak kabul edilen 14 kilometrelik Sarımsaklı kumsalını belediye olarak kiraladıktan sonra tüm düzenlemeleri belediye olarak üstlendik. Amacımız vatandaşlarımızla, beldemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerimizin, Sarımsaklı Plajlarımızın eşsiz kumu, denizi ve güneşinden daha fazla istifade etmesini sağlayabilmektir. Bu amaçla belediye ekiplerimizin plajdaki çalışmaları turizm sezonu sonuna kadar titizlikle sürecektir' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2012 Pazar 13:21:17
Güncelleme :18 Temmuz 2012 Çarşamba 18:52:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman servet onbay IP: 88.241.24.xxx Tarih : 16.07.2012 20:29:28

herşey çok güzel deniz şahane plajlar şahane yalnız akel sitesi plajlarda çaradaklar her an problem geçenlerde ybancı trist ve arkadaşlarla boş olan çardaklara oturduk bu çardakların siteye ait olduğunu ve vergi verdiğini beyan eden iki zat bizleri çardaktan uzaklaştırdı kendilerine nereye vergi verdiğini sorduk milli emlak a vergi verdiklerini anlattılar bizde yeni kanunlara göre plaj ve deniz kıyıları halka aittir dedik ama kavga çıkmasın diye orayı terk ettik sarımsaklı deniz kıyısı çardakları belediye yıkdığını duyduk ama buaradakiler hala yıkılmamış ve problem olmağa devam ediyor.