18
Mayıs
2024
Cumartesi
AYVALIK - BALIKESİR

Satranç kulübünde kongre heyecanı

AYVALIK SATRANÇ KULÜBÜ’NDE KONGRE HEYECANI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde satranç faaliyetleriyle sadece ilçede değil, Edremit Körfezi’nde de etkin olan Ayvalık Satranç Spor Kulübü’nün 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Önceki gün kulüp binasında yapılan genel kurulda açılış konuşmasını yapan Başkan Ahmet Hamdi Dinler, iki yıl önce kurduklarını anımsatarak, kulübün bu iki yıllık süreçte 23 Nisan, Cumhuriyet ve Yaz Satranç Turnuvaları’nı geleneksel hale getirdiklerini vurguladı. Başkan Ahmet Hamdi Dinler, “Ayvalık’ta başlattığımız turnuvalarla aynı zamanda Körfez Bölgesinde de satrancın gelişmesinde öncü olduk. Balıkesir İlçeleri içinde, TSF Satranç İlçe Temsilciliği ilk olarak Ayvalık’ta kuruldu. Burhaniye’nin ardından Edremit Temsilciliği de kuruluyor şimdi. Bu yaz Altınova, Altınoluk, Güre ve Akçay’da yapılan turnuvalarla körfezde satranç rüzgârları esti. Önümüzdeki yıl için ortak program hazırlığına başladık bu ilçelerdeki arkadaşlarımızla. Turnuvalarımıza çevre ilçelerden Burhaniye ve Bergama’dan hep katılım olması bizleri memnun ediyor. Özellikle bu yaz turnuvamıza, İstanbul, İzmir, Çanakkale, Edirne, Manisa gibi illerden UKD’si yüksek sporcuların katılması çok önemliydi. Yaz turnuvalarımızın önümüzdeki dönemde daha da gelişeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Dinler yaptığı konuşmada, Türkiye Satranç Federasyonu yönetmeliklerine uygun olması için sporculardan lisans istediklerini ve böylece Ayvalık’ta TSF lisansına sahip olan 205 satranç sporcusunun mevcut olduğunu belirterek, kulüp binası konusunda Ayvalık Belediyesi’nden destek beklediklerini kaydetti.

Ayvalık Satranç Kulübünün Genel Kurulu’nda iki yıllık faaliyet raporunun okunmasının ve yönetim kurulunun aklanmasının ardından yapılan seçimlere tek liste halinde girilerek, kulübün yeni yönetimi; Ahmet Hamdi Dinler, Ahmet Köken, Sevcan Bilgin, Özcan Özsoy, ve Gülcan Samangül isimlerinden oluştuğu öğrenildi.

AYVALIK SATRANÇ KULÜBÜ’NDE KONGRE HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 13:15:05
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 15:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?