16
Mayıs
2024
Perşembe
AYVALIK - BALIKESİR

Şeytan Sofrası yeşilleniyor

Balıkesir'in turizm yöresi Ayvalık'ta dünyaca ünlü Şeytan Sofrası'nda yanan ormanlık alanlar yeşillenmeye başladı.

Burhaniye Orman İşletme Şefi Mustafa Arpacı ile birlikte dikim yapılan alanlarda inceleme yapan Edremit Orman İşletme Müdürü Ali Osman Aksoy, yanan alanların tekrar yeşillenmeye başladığını söyledi. Yanan yaklaşık 200 dekar alana 224 bin fidan dikildiğini belirten Aksoy, fidanlarda kuraklığa rağmen çok iyi bir gelişme olduğunu söyledi.

Orman yangınlarının önlenmesi için köylerde ve okullarda eğitim verdiklerini belirten Aksoy, "Körfez bölgesinde 108 yangın işçisi görev başındadır. Ayrıca 14 gözetleme kulemiz 24 saat görev yapmaktadır. Geçen yıl Şeytan Sofrası çevresinde çıkan yangında zarar gören sahalara 18 çeşitten oluşan 224 bin fidan diktik. Çekilen kuraklığa rağmen fidanların gelişmesi çok iyi. Yol ve yangın şeritlerinin kenarlarına da zakkum ve akasya fidanları diktik. Ayrıca 35 bin adet de fıstık çamı fidanı dikildi. Yangınla kararan Şeytan Sofrası'nın çevresi tekrar yeşilleniyor. Vatandaşlarımızı orman yangınlarına karşı hassas olmaya çağırıyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 15:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Aktaş IP: 88.241.187.xxx Tarih : 7.08.2007 17:49:50
Ya bizi aptal yerine koyuyorlarya işte buna çok kızıyorum. Herkez geri zekalı onlar akıllı... Ayvalık'ta yaşıyorum ve Eylül ayında (tabi 2006) Orman Bakanı bir şamata ile Ayvalık'a geldi. Güya ağaçlandırma başladı... Peh peh peh... Nerde 5 yaşında ağaç dikiyoruz sözleri... Nerde milletten toplanılan milyarlar... Ayvalık'tayım ve oralarda otsu yeşillenmeden başka bişey görünmüyor. Kimi kandırıyorlar.