24
Mayıs
2024
Cuma
AYVALIK - BALIKESİR

Sosyalistler ‘hayır’ diyor

AYVALIK’TA SOSYALİSTLER ‘HAYIR’ DİYORLAR

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde güç birliği oluşturan EMEP, Halkevleri, ÖDP ve TKP’nin ortak çağrısı ile düzenlenen “Eşit ve özgür bir ülke için 12 Eylül Anayasası’na da AK Parti’nin hazırladığı anayasa taslağına ‘Hayır’ diyeceklerini belirterek, başlattıkları kampanya ile halkla buluştu.

Körfezde oluşturulan Güç Birliği bileşenleri ve bu sürece destek veren sosyalistlerin Ayvalık'ta çeşitli etkinliklerle ‘Refarandum da Hayır’ çalışmalarını hızlandırdıkları kaydediliyor. Burhaniye’de düzenlenen miting öncesi Ayvalık'ta yoğun bir bildiri çalışması yapan Güç Birliği bileşenleri, Perşembe günü de Ayvalık genelinde sesli anons yaptılar. “AK Parti'nin anayasa değişiklik paketi, ne ülkemizin sorunlarına ne de halkımızın ihtiyaçlarına cevap vermemektedir” diyen Güç Birliği bileşenleri, Hükümetin hazırladığı Anayasa değişiklik paketinin eşit, özgür bir ülkenin önünü açmak bir yana, tam tersine bu kazanımların tamamen ortadan kaldıracağını savunuyor.

EMEP, ÖDP, HE ve TKP örgütleri, Balıkesir'in Körfezi bölgesinde ortak referandum çalışması kapsamındaki çalışmalarını körfezin bütününde yaygınlaştırıyorlar. Körfezdeki bütün sendikalar ve esnaf odalarını ziyaret eden bileşenler, bölgede var olan demokratik dernekleri de birlikte mücadeleye çağırıyorlar.

 

BAŞLATTIKLARI KAMPANYAYA DESTEK İSTEDİLER

Güç Birliği bileşenleri, yaptıkları açıklamada, “12 Eylül'de yapılacak anayasa değişiklik paketine 'hayır' demek; Hem 12 Eylül Anayasası'na hem AK Parti Anayasası'na ve 8 yıllık AK Parti iktidarının uygulamalarına 'hayır' demektir. Eşitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir anayasa emekçilerin ve ezilenlerin mücadelesinin ürünü olacaktır. Bizler böyle bir anayasa ve fiili kazanımlar için mücadele ediyoruz. Başlatılan bu mücadeleye, Ayvalık ve körfezdeki emekçi halkımızın da destek vereceklerine inanıyoruz.” dediler.

Güç Birliği bileşenleri 7 Eylülde Burhaniye’de yapılacak olan ‘Anayasa’ya Hayır’ mitingine de bütün körfez halkını davet ettiler.

AYVALIK’TA SOSYALİSTLER ‘HAYIR’ DİYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 13:31:03
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 15:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?