27
Mayıs
2024
Pazertesi
AYVALIK - BALIKESİR

Sözleşme sevinci

BELEDİYE ÇALIŞANLARININ SÖZLEŞME SEVİNCİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Belediye ile Belediye çalışanı memurlar arasında iki yıllık üçüncü kez toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Ayvalık Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında üçüncü defa toplu iş sözleşmesi imzalandı. 15 Temmuz 2008`den itibaren bir yıl geçerli olan sözleşmenin süresinin dolması üzerine, yeniden görüşmeler başlamıştı. Yaklaşık 15 gün süren görüşmeler sonunda taraflar uzlaşmaya vardı. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve Tüm Bel-Sen yetkilileri tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesi, sendikalı memurlara her ay için 350 TL maaş zammı ve 200 TL alışveriş hakkı verilmesini kabul edilirken, Ayvalık Belediyesi çalışanı memurlara her Kurban Bayramında da 600 TL ikramiye verilmesi kabul edildi.

Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vijdan Baykara yerine vekâleten imza törenine Tüm Bel-Sen Genel Merkezi Hukuk Sekreteri Levent Metin, Tüm Bel-Sen Balıkesir Şube Başkanı İsmail Avcu, Tüm Bel-Sen Ayvalık Belediyesi İş Yeri Temsilcisi Mustafa Gürbüz ve Ayvalık Belediyesi çalışanı Memurlar katıldı. Tüm Bel-Sen Balıkesir Şube Başkanı İsmail Avcu, “Ayvalık Belediye Başkanı Sayın Hasan Bülent Türközen Balıkesir ilinde sendikamızla ilk toplu sözleşmeyi yapmasıyla bilinmektedir. Bu yılda Belediye çalışanı sendikamıza kayıtlı memurlar için toplu iş görüşmelerimizde Sayın Belediye Başkanımızın tutumu nedeniyle kısa sürede Ayvalık Belediyesi ile anlaşma sağlamış olduk. Bu yüzden de Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunuyorum’’ diyerek Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’e bir plaket takdim etti.

 

“İLO’NUN KABUL ETTİĞİ ANLAŞMAYI HERKES KABUL ETMELİ”

Üzerinde “1990-2009 Tüm Bel-Sen Balıkesir Şubemize vermiş olduğunuz desteklerinizden dolayı teşekkür eder, yaşam boyu sizlere ve ailenize mutluluklar dilerim’’ yazan plaketi aldıktan sonra duygulandığı gözlenen Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, ‘’ Emeğe saygılıyız. Balıkesir İlinde ilk kez belediyemizle başlayan memur toplu iş sözleşmesini biz yapmıştık. Ben göreve başladığımda Ayvalık Belediyesinde bir tek kişi sendikalı memur olarak çalışıyordu. Bu uğurda katkımız olabildiyse ne mutlu bizlere… Ben görevde olduğum sürece belediyemizin tüm memurları ile bu toplu iş sözleşmeleri düzenli olarak yapılacak ve devam edecektir. Uluslar arası Çalışma Örgütünün (İLO) kabul ettiği bir anlaşmayı her belediyenin ve herkesin kabul etmesi gerekir’’ diye konuştu.

 

BELEDİYE ÇALIŞANI MEMURLARA 550 TL ZAM YAPILDI

Ayvalık Belediyesi ile yapılan sözleşme sonrasında, belediye de çalışan bir memurun en düşük aylığı 1200TL iken, 550TL artmasını sevinçle karşılayan belediye çalışanı 53 memur mutluluklarını pasta keserek kutladılar. Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in makamında yapılan imza töreninin ardından memurların getirdiği pastayı Tüm Bel-Sen İş yeri temsilcisi Msutafa Gürbüz kesti ve pastanın ilk dilimini Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’e kendi elleriyle yedirdi.

Ayvalık Belediyesinde çalışan 53 memur imza töreni ardından kesilen pastalarını yerken, gazetecilerin objektiflerine mutlu gözlerle gülümsemeleri de dikkatlerden kaçmadı.

BELEDİYE ÇALIŞANLARININ SÖZLEŞME SEVİNCİ
BELEDİYE ÇALIŞANLARININ SÖZLEŞME SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 11:26:04
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 12:20:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aykut Kocaman IP: 78.175.18.xxx Tarih : 23.12.2009 21:52:53

Bu memurlarınız sizin arkanızdan kuyunuzu kazarlarken siz bu şekilde yaklaşıp tüm haklarını fazlasıyla veriyorsunuz.bence bir kaçı dışında hiç biri hak etmiyor bunları Başkanım....