26
Mayıs
2024
Pazar
AYVALIK - BALIKESİR

Talih kuşu rekora koşuyor

AYVALIK’TA TALİH KUŞU REKORA KOŞUYOR

Milli Piyango İdaresinin (MPİ) yılbaşı özel çekiliş biletleri 29 Kasım Pazar gününden itibaren satışa sunulmaya başlandı. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de 1 Aralık günü itibariyle satışa sunulan Milli Piyango Yılbaşı biletlerinin, satılmaya başladığı ilk günler olan bu günlerde bile büyük ilgi gördüğü belirtiliyor.

Ekonomik krizden ve içinde bulundukları mali sorunlardan bunalan vatandaşların umut olarak gördükleri Milli Piyango biletlerinin geçen yıl ile kıyaslandığında satışların oldukça iyi gittiği kaydedildi. İlçenin Talatpaşa caddesinde yıllardır seyyar Milli Piyango satıcılığı yapan Remzi Arabacı, “Milli Piyango İdaresinin bu yılbaşı ikramiyeleri arttırması vatandaşlarım umudu oldu. Bu ayın başında başlayan satışlarımız, geçen yıla nazaran neredeyse iki katına çıktı diyebilirim. Tabi bu henüz ölçü olarak kabul edilemez. Ama böyle gidecek olursa, yılbaşından bir hafta öncesi Ayvalık’ta piyango bileti kalmayacak gibi görünüyor. Bu durumda da ilçede piyango satışları bir rekor kırabilir” dedi.

Piyango biletlerinin mutlaka Milli Piyango yetkili satıcıları tarafından alınmasını tavsiye eden ve ilçede yıların şans dağıtıcısı olarak tanınan Remzi Arabacı, “Vatandaş olarak hepimiz hayat koşullarının giderek daha da güçleşmesinden dolayı neredeyse bunalma noktasına geldik. Her gün caddeden geçen yüzlerce insanın yüzüne bakıyorum. Hiç kimsenin yüzü gülmüyor. Ekonomik koşullar nedeniyle insanlarımızın hayata bakış açısını bir nebze değiştirebilecek tatlı hayallere ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Hayallerinde pek düşü gerçekleştirmeyi canlandıran vatandaşlarımızın talih kuluna adeta kurtarıcı gözüyle bakması da elbette düşündürücü” diye konuştu.

Milli Piyango İdaresi’nin 2009 yılını 2010’a bağlayacak olan yılbaşı çekilişinde tam bilet 30 TL’den, yarım bilet 15 TL’den, çeyrek bilet ise 7 buçuk TL’den satıldığını anlatan Arabacı, “2007 ve 2008 yılbaşı özel çekilişlerinde büyük ikramiyeyi 25 milyon lira olarak belirleyen Milli Piyango İdaresi, bu yılbaşında ise, büyük ikramiye olarak 30 milyon lira belirledi. Ama orta direk ve geliri düşük vatandaşlarımız daha çok çeyrek bilete talep göstererek umut satın alıyor. Umarım gerçekten çok ihtiyacı olan vatandaşlara en büyük ikramiye isabet eder” dedi.

 

BU YIL İKRAMİYELER ARTIRILDI

Öte yandan, Yılbaşı özel çekilişinin ikinci büyük ikramiyesi geçen yıl olduğu gibi 5 milyon lira belirlendi. Çekilişin 3. büyük ikramiyesi olan 1 milyon lirada ise ikramiye adedi zamlandı. 2008'de 1 adet olan 1 milyon liralık büyük ikramiye, bu yıl 5'e yükseltildi. Talih kuşu, bu yılbaşında 5 adet 1'er milyon lira dağıtacak. 1 milyonluk ikramiyenin yanı sıra yarım milyon liralık ikramiye adedi de, 1'den 5'e çıkarıldı.

Milli Piyango’nun milyonluk ikramiyeleri artırmasıyla birlikte ikramiyelerin tam, yarım ya da çeyrek bilete çıkma durumuna göre en az 3 kişi, en fazla da 13 kişi yeni yıla milyoner olarak girebilecek.

AYVALIK’TA TALİH KUŞU REKORA KOŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 15:31:03
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 19:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?