20
Mayıs
2024
Pazertesi
BİGADİÇ - BALIKESİR

Katı atığa AB desteği

Balıkesir Belediyesi'nin geliştirdiği "Katı Atık" eğitimi projesi kapsamında uzman ve yöneticelerden oluşan 10 kişilik bir ekibin Almanya'ya gideceği, projenin, Avrupa Birliği (AB) destekli olduğu bildirildi.

21 Mayıs 2007


Balıkesir Belediyesi personelinin de aralarında bulunduğu uzman ve yöneticilere katı atıkların geri dönüşümü konusunda eğitim veriliyor.

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) sürekli eğitim merkezi, il milli eğitim ve halk eğitim müdürlüğü ve Balıkesir'in Almanya'daki kardeş şehri Schwæbisch Hall Belediyesi ile birlikte, bir "AB-LdV A Tipi (Hareketlilik)" projesinin gerçekleştirildiği bildirildi. Ulusal Ajans'ın koordinatörlüğünde, geçen yıl Aralık ayında başlatılan ve hala devam eden "Geri Dönüşümü Mümkün Olan Evsel Katı Atıkların Kaynağında Ayrı Toplanması Konusunda Yaygın ve Sürekli Eğitim Çalışmalarını Yürütecek Uzman ve Yöneticilerin Eğitimi" adlı proje kapsamında, adı geçen kurumlardan toplam 10 uzman ve yöneticiye eğitim veriliyor.

AB'nin "Leonardo da Vinci (LdV)" adı altında yürürlüğe koyduğu program kapsamında 18 bin AVRO destek verdiği bu projeye, Balıkesir Belediyesi'nin de 5 bin AVRO katkı yaptığı vurgulandı. Halen, Balıkesir, Bigadiç, İvrindi, Kepsut, Pamukçu, Savaştepe ve Susurluk Belediyeleri ile oluşturulan "Balıkesir İli Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği" adı altında, yine Balıkesir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan 14 milyon AVRO AB hibe destekli büyük projeye ilave olarak başlatılan bu projeyle, Balıkesir'de katı atık yönetimi konusunda halkın bilinçlendirilmesi için yapılacak çalışmalarda gerekli olan uzman ve yönetici personelin yetiştirilmesinin amaçlandığı bildirildi. 15-30 Temmuz 2007 tarihleri arasında Almanya'ya (Schwæbisch Hall'a) gidecek olan grup, oradaki katı atık yönetimi uygulamalarını ve konuyla ilgili örgün ve yaygın eğitim çalışmaları ile halkla ilişkiler faaliyetlerini yerinde inceleyecek. Bu proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerle, aynı zamanda, Almanya ve Türkiye'nin arasında kültürel yakınlaşmalarına da önemli katkıların sağlanması hedefleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 11:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?