25
Mayıs
2024
Cumartesi
BİGADİÇ - BALIKESİR

Köyde fidan aşılama imecesi

KÖYDE FİDAN AŞILAMA İMECESİ

Balıkesir’in Bigadiç ilçesine bağlı Okçular köyünde fidan aşılama imecesi düzenlendi. Geçtiğimiz şubat ayında toprakla buluşturulan 4 bin fidan için aşılama imecesi başlatılırken aşılanan fidanların köylülere ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklandı.

İlçeye 24 kilometre uzaklıkta 277 nüfuslu Okçular köyünde aşılama ustası Hüseyin Talay’ın öncülüğünde bir araya gelen köylüler 4 bin meyve fidanı için aşılama imecesi başlattı. Elma, kiraz, erik ve şeftali çeşitlerinden oluşan fidanları aşılamaya başlayan Hüseyin Talay, köylülere aşılama tekniği hakkında bilgiler verirken, fidanlığın aşılama okulu olacağını söyledi. Köyden göçü önlemek için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Köyde muhtarlık ve Köy Güzelleştirme Derneğinin öncülüğünde başlatılan çalışmalar sonucu sulama sistemi kurulurken meyveciliğin geliştirilmesi için de kollar sıvandı.

Köyden göçü durdurmak için çalıştıklarını belirten köy muhtarı Recep Donat, "Geçtiğimiz şubat ayında toprakla buluşturduğumuz 4 bin meyve fidanını aşılamaya başladık. Aşılama işlemi bir haftada tamamlanacak. Fidanları önümüzdeki ilkbaharda köylülere ücretsiz olarak dağıtacağız. Köyümüzde meyveciliğin gelişmesini istiyoruz” dedi.

Çalışmalar sırasında köy gençlerinin aşıcılığı öğreneceklerini belirten aşı ustası Hüseyin Talay, "Burasını bir okul olarak görüyoruz. Burada çalışan arkadaşlarımız bundan böyle kendileri de aşılama yapabilecekler. Köyde meyveciliğin gelişmesini arzuluyoruz. Başlattığımız çalışma komşuların büyük ilgisini çekti” dedi. Dernek yönetim kurulu üyesi İbrahim Türkeş de, dernek ve muhtarlık işbirliği ile güzel çalışmalara imza atıldığını bildirdi. Çalışmalara büyük bir takdirle karşıladıklarını belirten öğretmen Kemal Güven ve Recep Akıncı da, çalışmaların başka köylere de örnek olmasını istediler.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 10:20:04
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 19:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?