22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİGADİÇ - BALIKESİR

Organ nakliyle hayata döndü

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde, Hepatit B nedeniyle karaciğeri iflas eden 3 çocuk annesi Arife Demirtaş, hastaneye geldiği gün trafik kazasında hayatını kaybeden bir kişinin karaciğerinin kendisine nakledilmesiyle hayata döndü. 

Bigadiç ilçesine bağlı Beyendikler köyünde oturan ve Hepatit B hastalığı yüzünden karaciğeri iflas eden 30 yaşındaki Arife Demirtaş, geçen perşembe günü şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada 3 gün yatırılan genç kadın, durumu ağırlaşınca İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Pazar günü genel cerrahi servisine getirilen genç kadına aynı gün Ankara'dan müjdeli haber geldi. Trafik kazasında hayatını kaybeden bir kişinin karaciğeri uçakla İzmir'e getirildi. Aynı gün saat 24.00'te Prof. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki bir ekip Arife Demirtaş'ı ameliyata aldı. 4 saatlik bir ameliyatla karaciğer nakli yapılan genç kadın hayata döndü. Allah'ın kendisini çocuklarına bağışladığını belirten Arife Demirtaş, "Yeniden hayata döndüm. Hastaneden taburcu olacağım günü iple çekiyorum. 3 çocuğum gözümde tütüyor. Zaman zaman çektiğim mide ağrısı dışında önemli bir şikayetim yoktu. Meğer karaciğerim bitmiş" dedi. 

Eşinin başından bir an olsun ayrılmayan Mehmet Demirtaş da, "Karım kurtuldu. Dünyalar bizim oldu. Ameliyatı yapan ekibe ve organ bağışlayanlara minnettarız" diye konuştu. 

Gelininin hayata dönmesinin kendisini çok sevindirdiğini belirten kayınpeder Ramazan Demirtaş ise, "Gelinim Allah'ın çok şanslı bir kuluymuş. Buraya geldiğimiz gün karaciğer bulundu. Başarılı bir ameliyatın sonunda da hayata döndü. Torunlarım Özlem, Öznur ve Aslı annelerinin yolunu gözlüyor. Allah gelinimi bizlere ve evlatlarına bağışladı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 13:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?