17
Mayıs
2024
Cuma
GÖMEÇ - BALIKESİR

Coşkun'un gündeminde YTL vardı

Tatilini Havran’da geçiren Ali Coşkun, Edremit Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve AKP İlçe Teşkitatı’nı ziyaret etti. Türk Lirası’ndan atılan altı sıfıra ilişkin olarak, bu uygulamanın toplumda psikolojik etki oluşturacağını belirten Coşkun, özellikle yaşlıların bu durumdan daha çok etkileneceğini söyledi. Fakat endişe edilecek bir durum olmadığını hatırlatan Coşkun sözlerine şöyle devam etti:


"Düğün yapıldığında da sıkıntı yaşanıyor. Fakat sonrasında mutlu bir yuva kurulmuş oluyor. O yüzden burada da başta sıkıntı yaşanacak, ama ileride çok daha iyi olacaktır. Bu durum enflasyonun indirilmesi konusunda ekonomik yönden de çok yararlı olacaktır".

Dünyadaki gelişen olaylara paralel olarak zam yapıldığını, aslında hükümet programında zam olmadığını ifade eden Coşkun, Türkiye’deki vurgun ve soygunların geride bırakıldığını söyledi.

Bakan Coşkun, "Petrole yapılan zam, varil fiyatının dünya petrol tarihindeki en yüksek rakama çıkmasından kaynaklanıyor. Türkiye doğalgaz ve petrol ithal eden bir ülke. Bundan dolayı dünyadaki gelişen olaylardan etkilenmektedir" diye konuştu.

Türkiye’nin daha önceki hükümetlerin teslimiyetçi politikaları sebebiyle, vecibelerin yerine getirilmeyerek Avrupa Birliği (AB) kapısında 40 yıldır beklediğini belitren Çoşkun, "AKP hükümeti gece gündüz çalışarak AB uyum yasalarını çıkarttı.

Bunları AB’ye şirin gözükmek için değil, milletin layık olduğu şeyleri yerine getirmek için yaptık. Kopenhag kritirleri tam anlamıyla yerini getirildi.

Mastrichit kriterleri de yerine getirilmeye çalışılıyor. Ziyaretlerim sırasında AB’ye bağlı ülkelerde yaptığım görüşmelerde Türkiye’ye 12 Aralık’ta müzakere tarihi verilmesinin olumlu sinyallerini aldım" dedi.


Bir gazetecinin, "Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin AB’ye girişine ilişkin açıklama yapan Vatikan yetkilisinin beyanatlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna ise Coşkun, "Türkiye’nin AB’ye girmesine yönelik müsbet görüşler olduğu gibi müsbet olmayanlar da var.

Daha önceleri Türkiye’nin Akdeniz Birliği Ülkeleri arasında yer alması gerektiği görüşleri vardı. Şu an bu değişti. AB’ye bağlı bir çok ülkeden Türkiye’nin AB’ye girmesine destek var" diye konuştu.

AKP’nin 3. kuruluş yıl dönümüyle ilgili olarak ise Coşkun, "28 Mart mahalli seçimlerinde halk, AKP’ye olan güvenini tazeledi. AKP ve hükümet olarak halkla olan ilişkilerimizi soğutmama kararındayız. Güven olgusu etkili bir şekilde devam edecektir. Hükümetin vali, kaymakam gibi bürokratlarla ilişkilerini iyi tutuması gerekir" dedi.

Coşkun, Balıkesir’in kendisi için önemli bir il olduğunu ifade ederek, "Şu anda tatilimi geçirdiğim Artur Sitesi’nin kurucularındanım. Balıkesir son günlerde cazibe merkezi haline geliyor.

Tarihi ve kültürel özellikleri yönünden çok önemli bir il olan Balıkesir, turizm yönünden de gelişmektedir. Sanayi yönünden de layık olduğu yere gelecektir. Balıkesir ilçeleriyle birlikte önemli atılımlar yapacaktır" diye konuştu.

Bu arada, Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Coşkun’a el dokuması halı hediye ederken, çalışmalarına destek olmasını istedi. Coşkun’un ziyaretleri esnasında AKP Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Vali Atıl Üzelgün, AKP İl Başkanı Zekai Kafoğlu, Edremit İlçe Başkanı Özkan Kostak, Edremit Kaymakamı Ekrem Büyükata ve Belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

.
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 15:29:38
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 11:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?