17
Mayıs
2024
Cuma
GÖMEÇ - BALIKESİR

Hacıhüseyin Köyü'nde okul sevinci

Balıkesir’in Gömeç İlçesi’ne bağlı Hacıhüseyinler Köyü’nde devlet-vatandaş işbirliğiyle bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan ilköğretim okulu Vali Atıl Üzelgün tarafından hizmete açıldı.

Açılış kurdelesi Vali Atıl Üzelgün ve Kaymakam A. Kadir Demir tarafından kesilen okul, bir milyon liradan 20 milyar liraya kadar yaklaşık bin hayırsever vatandaşın yaptığı bağışlarla yapıldı.

Okul, yaklaşık olarak 50 milyar liraya mal oldu. Yeni hizmete giren okul binasının konferans salonunda vatandaşlara seslenen Kaymakam Demir, "Bu okulun yapımında devlet-vatandaş işbirliğini en iyi şekilde icra ettik. Bu okulun yapımında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İşte bu okul, azmin ve inancın zaferidir" dedi.

Daha sonra okul inşaatına maddi ve manevi destek veren 49 kişiye plaketleri sunuldu.
Vali Atıl Üzelgün, "Bir dayanışma ve bağış kampanyası ile tamamlanan böyle bir güzel eserin eğitim camiamıza kazandırılması bizi memnun etti. Bu güzelliğe imzasını atan, emeğini harcayan herkese bir kez daha sizlerin önünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

3 katlı olarak 460 metre kare alana yapılan 12 derslikli okulda 510 öğrenci eğitim görüyor.
Açılış törenine çok sayıda yetkili ve öğretmenler katıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 12:09:38
Güncelleme :30 Haziran 2006 Cuma 11:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?