22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÖNEN - BALIKESİR

5 hektarlık ormanlık alan kül oldu

Balıkesir'in Gönen ilçesi yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılmaya devam eden yangında ilk etapta 5 hektarlık ormanlık alanın kül olduğu bildirildi.

Bandırma Orman İşletme Müdürü Arif Sarı, yangının Kalfa ile Çakmak köyleri arasında bulunan ağaçlandırma sahasında 15.30 sıralarında başladığını belirtti. Yaklaşık 5 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangının şiddetli rüzgarın etkisiyle yayılmaya devam ettiğini belirten Sarı, "Yangın fıstık çamı ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda başladı. Bölgedeki şiddetli rüzgarın etkisiyle yangın kısa sürede yayıldı.

Yangına halen bir söndürme helikopteri müdahale ediyor, ayrıca az önce bölgeye gelmek için havalanan 3 helikopter daha yangına müdahale edecek. Söndürme çalışmalarına Gönen, Bandırma, Erdek'in yanısıra Balıkesir'den de Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler 4 adet söndürme helikopteri müdahale ediyor. Yangın yaklaşık 5 hektarlık bir alanda devam ediyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 17:26:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hikmet karasu IP: 88.242.58.xxx Tarih : 19.07.2007 21:06:00
lütfen halk olarak biraz daha duyarlı olalım,ve yangınlara mahal vermeyelim,ormanlar bizim neslimizin geleceği,unutmayalımki bir ağaç kolay yetişmiyor...