18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÖNEN - BALIKESİR

Çöp Paraya Takıldı

Güney Marmara bölgesi katı atık depolama tesisleri ile ilgili toplantı Gönen Belediyesinin öncülüğünde Gönen Yıldız Otelde yapıldı.

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin YAKAR'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya Bandırma Belediye Başkanı Cemal ÖZTAYLAN ve Erdek, Manyas, Biga, Karşıyaka, Ocaklar, Aksakal, Edincik, Susurluk Belediye Başkanları ve temsilcileri ile projeyi hazırlayan İTÜ den ibrahim DEMİR, Vali Yardımcısı Ahmet Soli, İl Çevre Müdürü  ve Projenin Finansmanını üstlenen ABD den ICEON firmasının temsilcileri katıldılar.

Belediyelerin dökeceği ton miktarıyla orantılı olarak finansör şirkete para ödemesi katılımcı belediyelerin projeye çekimser bakmasını neden olurken, Bandırma Belediye Başkanı Cemal Öztaylan kaygısını " Bandırmadan Günde Yaklaşık 100 ton çöp çıkıyor. Belediyelerden Ton başına 12 Dolar alınacak olması zaten ekonomik sıkıntı içinde olan Belediyelere Projenin Belediyelere ekonomik yansıması nasıl olocak? Bunun belirlenmesi gerekir Devletin de AB ninde projeye katkı sağlamaları gerektiğini dile getirdi.

ilkhaber
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 09:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?