19
Mayıs
2024
Pazar
GÖNEN - BALIKESİR

Gönen dağlarından mermer fışkıracak

Balıkesir'in Gönen İlçesi'nde ilk mermer ocağı açılıyor.
İlçeye 6 kilometre mesafede 60 hane ve 250 nüfusa sahip Babayaka Köyü'nde 5 yıl önce yapılan araştırmalarda bulunan mermer yatakları nihayet işletilecek. Babayaka sınırları içerisinde tarıma, ormana, meraya ve yerleşim alanına uygun olmayan çorak ve engebeli arazilerde bulunan mermer yataklarının, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde bulunan Uğur Derin Dondururcu firmasına ait bir işletme tarafından işletileceği öğrenildi. Buradan çıkarılan mermerin, şirketin Aydın'daki fabrikasına götürülerek işleneceği ve mermer tozu haline getirilerek İsviçre'ye ihraç edileceği belirtildi.
Babayaka'nın hemen üzerindeki arazi ile birlikte Pehlivan Hoca, Akçapınar, İncirli, Yörükkeçidere ve Çığmış Köyleri'nin ortasında yer alan yaklaşık 10 bin dekarlık bir alanda da ciddi bir araştırma yapılması halinde zengin mermer yatakları bulunabileceği ileri sürüldü.
Bahse konu şirketin şimdilik ruhsat olarak 160 dönümlük bir arazi üzerinde çalışma yapacağı ve duruma göre çalışmaların değişik alanlara kaydırılabileceği ifade edildi.
BALIKESİR - İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2004 Pazar 15:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?