19
Mayıs
2024
Pazar
GÖNEN - BALIKESİR

Kaymakam'dan köy gezileri

Balıkesir'in Gönen Kaymakamı Bekir Dınkırcı ilçeye bağlı köyleri ziyaret ederek vatandaşların taleplerini dinliyor.

Kaymakam Bekir Dınkırcı, devlet-vatandaş işbirliği ve bütünleşmesinin örneği köy gezilerine devam ediyor. Yoğun bir program içeriğiyle vatandaşlarla bir buluşmayı daha gerçekleştiren Kaymakam Bekir Dınkırcı'nın öncülük ettiği köy gezilerine Kalburcu, Ömerler, Alaşar, Koçbayır, Tütüncü ve Suçıktı köylerinde devam edildi.

Ziyaret edilen köylerde muhtar ile köy ve yöre halkının karşıladığı Kaymakam Bekir Dınkırcı köylerin sorunlarını, ihtiyaçlarını ve yapılması planlanan yatırımları ele aldı, incelemeler sırasında muhtar ve vatandaşların talepleri de değerlendirmeleri ele alındı. Köylerin sahip olduğu şartları dikkate alarak yeni tarım teknikleri, yeni ürünlerin tavsiye edildiği ziyaretlerde Kaymakam Bekir Dınkırcı üreticilerden özellikle çiftçi kayıt sistemine dâhil olunmasını, toprak analizi ve tarım sigortası yaptırılmasını ısrarla istedi ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Alışılmış tarım ürünlerine alternatif olarak açık ve yarı-açık hayvancılık, seracılık ve meyveciliğin önerildiği inceleme gezisinde ayrıca kuş gribi, kene zararlısı üzerine birtakım beyanatlarıyla Kaymakam Bekir Dınkırcı'nın yanı sıra geziye katılan Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tuncer, Tarım Müdürü Ertan Soylu, Sağlık Grup Başkanı Dr. Osman Duman görev alanları hakkında ilgili detaylara değindi.

Sözlerini okul-öğrenci-öğretmen-veli ilişkileri ve velilerin üzerine düşenlerle sürdüren Kaymakam Bekir Dınkırcı çocukların kitap okumaya özendirilmesini istedi. Ağız ve diş sağlığının önemi, süt ve süt ürünlerinin tüketiminin arttırılması hedeflerini dile getirdi. Kaymakam Bekir Dınkırcı halkla bütünleşmenin hedeflendiği ve başarıyla sağlandığı köy gezilerinin tüm köyleri kapsayacak şekilde devam edeceğini vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 14:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?