28
Mayıs
2024
Salı
GÖNEN - BALIKESİR

OSB temel atma törenine bakan akacak

AKP Gönen İlçe Başkanı Karakaya, Same Traktör Fabrikasının OSB’deki temel atma törenine Sanayi Bakanı Coşkun’un yanı sıra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Güler ile Recep Bakanı Akdağ’ın da katılacağını açıkladı.

Şahsuvaroğlu Firması Bandırma Organize Sanayi Bölgesine, Türk-İtalyan ortaklığında Same Traktör Fabrikasını kurmaya hazırlanırken, 12 Temmuz’da gerçekleşecek temel atma törenine bakanlar akacak. 

İlk etapta 500 kişinin istihdam edileceği fabrikanın temel atma törenine üç bakanın birden katılacağını açıklayan AKP Gönen İlçe Başkanı Aydın Karakaya, “Same Traktör Fabrikasının temel atma törenine Sanayi ve Ticaret Bakanımız Ali Coşkun’un yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’da katılacak” dedi. 

Same Traktör fabrikasıyla birlikte Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımlarda hareketlilik olacağına inandıklarını da kaydeden Karakaya, şunları söyledi: "Gerek hükümetiz, gerekse yerel yönetimimiz her türlü yatırımın ve yatırımcının önünü açmış, her türlü kolaylığı sağlamıştır. Günümüzde, ülkemizin dolayısıyla da bölgemizin en ciddi sorunlarının başında istihdam geliyor.

İstihdam sorunun aşılması için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bir kişinin dahi olsa iş ve aş sorununun çözülmesi önemlidir. Biz, yatırımcıları bölgemizden kaçırmak değil bölgemize kazanmak istiyoruz. Gönen-Bandırma yolunun yapılmasıyla ulaşım sorunu aşıldı, doğalgazın gelmesi ile de yatırımcımıza ucuz enerji sağlandı. Gönen olarak, Organize Sanayi Bölgesinin vitrini olduk.”
Erhan Ersöz - Kenthaber / Gönen
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 11:08:15
Güncelleme :6 Temmuz 2006 Perşembe 14:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?