19
Mayıs
2024
Pazar
GÖNEN - BALIKESİR

Tarihi han kaderine terk edildi

Gönen İlçesi’nde, Kurtuluş Savaşı’nda cephede yaralanan Mehmetçiklerin tedavi edilmesi için hastane olarak kullanılan tarihi binanın bakımsızlıktan çatısı çöktü.

Büyük Gönen depreminde bile yıkılmayan Osmanlı zamanından kalan tarihi binanın her an yıkılma tehlikesi olduğunu belirten mahalle sakinleri, yetkililerin bu ahşap binayı onarmasını istiyor.

Gönen Belediyesi’nden yetkililer ise tarihi binanın kendi müracatları üzerine Çanakkale Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altına alındığını, ancak şimdiye kadar herhangi bir bakımın ve tamiratın yapılamadığını belirtti.

Kurtuluş Savaşı’nda hastane olarak hizmet verdikten sonra han-otel olarak kullanılan binanın, rüzgarlı havalarda binanın çatısındaki parçalarının çevreye saçılması sebebiyle tehlike teşkil ettiğini dile getiren yetkililer, hemen onarım yapılmaması halinde tarihi binanın kış şartlarına daha fazla dayanamayacağını söyledi.

 Gönenliler ise, şehirlerindeki tek tarihi binanın bu hale gelmesinden dolayı üzüntü duyarlarken, binanın onarılıp müze haline dönüştürülmesini istiyor.

gönen
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2004 Çarşamba 15:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?