17
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Osmaneli'nde kalkınma hamlesi

Bilecik İl Daimi Encümen Üyesi İbrahim Polat, Osmaneli İlçesi'nin gelecekte Bilecik'in aynası olacağını söyledi.

Polat, Osmaneli Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgiler vererek, "OSB, o zamanki Valimiz Refik Arslan Öztürk'ün gayretleriyle 1994 yılında kurulmuş ve bugüne kadar alt yapısı ve arsa tahsisi yapılmamış. Biz iktidara geldikten sonra ilçe halkımıza söz vermiştik. Osmaneli'nde işsizliğin çözümü, sanayiin gelişmesiyle ilçenin göç alır duruma gelmesi yönünde birtakım çalışmalarımız olmuştu. Elektrik projesinin 2001 yılında ihalesi yapılmış, 2004 yılında elektrik projesi TEK tarafından kabul görmüş ama onaylatılamamış. Bunları hallettik, projeyi onaylattık. Maliye Bakanı'ndan elektrik ihalelerinde kullanılmak üzere 600 milyar para sözü aldık. Elektrik ihalelerini yaparak dış ve iç hatları, alt yapı ve yol çalışmalarını tamamladık. Bu arada arsa tahsisi yapıldı. Mart ayında sanayicilerimizin taleplerini ve yatırım konusunda ne zaman başlayacakları hakkında görüşlerini aldık. Eksiklerimizi gördük.

Bunların tamamlanması ve inşaat ruhsatlarının alınarak 2006 yılının 8. ayına kadar inşaatlara başlamak konusunda kendilerinden taahhüt aldık. İnşallah 2006-2007 yılı Osmaneli için hamle yılı olacak" dedi.

Osmaneli'nin yüzünü güldüreceklerini belirten Polat, "Sanayi bölgesinin alanı 613 bin metrekare. Satılıp tahsisi yapılmamış hiç parsel kalmadı. Genişlemeyle ilgili 16 bin hektarlık alan bakanlığımızca onaylandı. Ödenek bekliyoruz. Gelecekte Osmaneli Bilecik'in aynası olacaktır. Osmaneli'ne bugüne kadar sahip çıkılmamış. Osmaneli, Gemlik Limanı'na 45 dakika mesafede. İlçemiz geri kalmış. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ayrıca ilçemizde bulunan tarihi 24 evin bakanlık tarafından restore edilmesi kararlaştırıldı. Turizm, sanayi ve tarımı özlenen yere getireceğiz. Sanayi bölgemize makine, seramik, mermer, mobilya üzerine yatırım yapılacak. Bunlar faaliyete geçtiğinde bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Göçle 3 bin 500 kişi gelecek. Göç için 420 adet daireli toplu konut çalışmalarımız var. İlimiz ve ilçelerimizin kalkınması yönünde seferberlik ilan ettik" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 12:37:41
Güncelleme :26 Mart 2006 Pazar 13:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?