22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İşgalden kurtuluşun 84. yılı kutlandı

Bilecik'in düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıldönümü kutlamaları ile Ahilik ve Şeyh Edebali Kültür Şenliği'ne katılan Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, "Zalimlere, yanlış yapanlara, ülkenin birliğini bozanlara karşı savaşacağız" dedi. 

Törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Protokol mensupları, daha sonra Küre Mehter Takımı eşliğinde Valilik önünden stadyuma yürüdü. Törenlere Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Bilecik Milletvekilleri Fahrettin Poyraz, Yaşar Tüzün, Vali Musa Çolak, Belediye Başkanı Selim Yağcı ile çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı. 

Stadyumda yaptığı konuşmada Bilecik'e üniversite kurulacağı müjdesini veren Bakan Çelik, "Biz Bilecik'i seviyoruz ve önemsiyoruz. Bilecik, kuruluş ve kurtuluşun beşiğidir. 

Eğitim camiası olarak gecemizi gündüz, sıramızı kandil yaparak çalışıyoruz. Çocuklarımızın istikbali için gayret ediyoruz. Şeyh Edebali'nin dediği gibi, geçmişini iyi bil ki geleceğe sağlam yürüyesin. Geçmiş bize aittir. Geçmişteki hatalardan ders almak, güzel şeyleri örnek almak gerekir. Tarih masal değildir. 

Selçuklu da, Osmanlı da, Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir, bizim kalacaktır. Şeyh Edebali, bize sabretmeyi, parçalanmamayı, bütün olmayı öğretiyordu. 

Ülkemizde barışı temin etmek için savaşırız. Zalimlere, yanlış yapanlara, ülkenin birliğini bozanlara karşı savaşacağız. Kendi içimizde birbirimizi seveceğiz. 

Buraya her geldiğimde heyecan hissediyorum. Bilecik şu an en fazla göç alan yerdir. Bilecikliler'e söz veriyorum. Bundan sonra kuracağımız üniversite için ilk 10 içersinde Bilecik de yer alacaktır" diye konuştu. 

Başkan Yağcı ise, "Bu topraklar sıradan topraklar değildir. Bu topraklar, Türk ve İslam toplumu açısından son derece önemli olan Osmanlı ulu çınarının yeşermesine ve Türkiye Cumhuriyeti güneşinin doğuşuna beşiklik etmiş, birlik, beraberlik ve kardeşlik hamurunun karıldığı önemli mekanlardır. 

Osmanlı, bu topraklarda oluşturduğu inancını, dinamizmini 600 yıl boyunca dünya nizamının yönlendirilmesinde ve yönetilmesinde kullanmıştır. 

Zamanla bu topraklar işgale uğradı. Bu topraklarda Atatürk ve Türk ordusu destanlar yazdı. Yunanlılar ve iş birlikçileri, kuruluş mekanı olan Bilecik'i üç sefer yakmıştır. 

Şeyh Edebali Hazretleri'nin dediği gibi, yükümüz gerçekten zor, işimiz çetin, gücümüz kıla bağlı. Bizler Bilecik'i hak ettiği yola getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz " diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Bakan Çelik'e Osmanlı arması ve plaket takdim edilirken, Şeyh Edebali koşusunda dereceye girenlere de ödülleri verildi. 

Türkmenistan heyeti başkanı tarafından Bakan Çelik ile diğer yetkililere Türkmen milli kıyafetleri giydirilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi. Ayrıca Şeyh Edebali Türbesi yanında geleneksel şenlik pilavı verilip, türbe ziyaret edilerek dua edildi. Bakan Çelik, "Osmanlı Padişahları" sergisini de gezdi. 

Bu arada, tören esnasında kan şekerinin düşmesi sonucu fenalaşan Ertuğrulgazi Lisesi 1. sınıf öğrencisi Hicran Öner, 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. 3 gün sürecek kutlamalarda sünnet şöleni, okçuluk, güreş ve at yarışlarının yanı sıra halk konseri düzenlenecek.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 15:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?