16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Kardeşlik Sınır Tanımaz' organizasyonu

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi'nin organize ettiği 'Kardeşlik Sınır Tanımaz' organizasyonu, Anadolu'da Bilecik'ten başladı. Ramazan ayı boyunca Anadolu'da 26 ilde vatandaşlarla kaynaşmak için iftar programı düzenleyen Bayrampaşa Belediyesi, bu çalışmasını Kastamonu'da bitirecek.

Kardeşlik Sınır Tanımaz bereket TIR'ları, Bilecik Belediyesi'nin de katkılarıyla Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda dün gece bir iftar programı düzenledi. Bilecikliler, hijyenik ortamda hazırlanan pilav, etli patates ve tatlıdan almak için uzun kuyruklar oluşturdu. İftardan önce gelenler, salonda ilahi dinledi. Daha sonra hep birlikte oruçlar açılıp, dualar edildi.
 
İftar programına, Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da katıldı. Başkan Yağcı, yemekten sonra yaptığı konuşmada, "İftar programının Bilecik'ten başlaması çok anlamlıdır. Sloganları çok anlamlı. Kardeşlik sınır tanımaz. Geçekten sevdikçe, kardeşlik bağları oluştukça din ve ırk anlamında kardeşlik konusunda bağ oluştukça, hiçbir sınırın olmayacağını düşünüyorum.
Bayrampaşa Belediyesi'nin çalışmalarını gururla izliyoruz. Bu çalışmalardan faydalanıyoruz. Biz de kendi gücümüzle böyle faaliyetleri yapmaya çalışıyoruz. Toplumumuz açısından böyle organizasyonlar, yeni ufuklara yelken açmaktır" diye konuştu. İlerleyen saatlerde şarkıcı Murat Göğebakan, kapalı spor salonunda bulunanlara bir konser verdi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 10:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?