16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Teknolojik laboratuar açıldı

Bilecik'te Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kurulan toprak, bitki ve su analiz laboratuarı törenle hizmete girdi.

Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar törende yaptığı konuşmada, çiftçilire iyi hizmet vermek zorunda olduklarını ifade ederek, "Mühim olan eser bırakmaktır. Çiftçinin hakkını arayacağız. Avrupa Birliği süreci başladı. Zorlu olacak. Önemli olan verimliliği yakalamaktır. Türkiye; Avrupa Birliği'ne girer veya girmez. Önemli olan Dünya Ticaret Örgütü müzakere sürecidir. Önemli olan tarımda 15 yıl sonra ne yapacağımızdır. Şu anda mazot pahalı, maliyetlerimiz yükselmiş durumda. Gübre pahalı, ürün para etmiyor. Biz 'yeni ürünler nasıl geliştiririz, nasıl ihracat yaparız'. Buna bakacağız. 'Çiftçiyi destekler batırdı' deniliyor. Biz bunları söyleyenlerin dersini vereceğiz. Biz siyaset yapmıyoruz. Çitçilerimize sesleniyorum; "sizler hizmet verenlerle, vermeyenlere bakacaksınız". Hizmet yapmayanları seçimde sandığa gömeceğiz" diye konuştu.
 
Törende konuşan Bilecik Valisi Musa Çolak da, Valilik olarak teknolojik yeniliklere her ürlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet Yaşa, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çiftçilerin de katıldığı tören sonunda davetliler laboratuarı gezdiler.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2006 Cumartesi 11:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?