22
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

İlaç hırsızlarına operasyon

Bilecik Devlet Hastanesi'nden 100 bin YTL değerinde ithal ilaç çalmak isterken polisler tarafından suçüstü yakalanan 3 zanlı, tutuklandı.
Bilecik Devlet Hastanesi'nde görevlilerin bir bıçaklama hadisesiyle ilgilenmesinden yararlanan hırsızlar, üst kattaki eczaneye çıktı.

 Elindeki talep listesine göre ithal ilaçları poşetleyip balkona çıkartan hırsız, daha sonra ilaçları iple aşağıya sarkıtıp diğer şebeke elemanına teslim etti. Aşağıdaki şebeke elemanı ise poşetleri saklarken, gözcülük yapan üçüncü kişi otomobiliyle Kız Meslek Lisesi'nin bekçisi tarafından fark edildi. Olayın ihbar edilmesinin ardından hastanede bulunan polis ekipleri, üç kişiyi de İstanbul'dan kiraladıkları otomobille kıskıvrak yakaladı. 

Operasyonda Mustafa D.(36) Hacı B.(32) ve Bekir Ç.(38) gözaltına alındı. Birbirlerini tanımadıklarını öne süren şahısların, cep telefonu kayıtlarıyla görüşme yaptıkları ve bağlantılı oldukları belirlendi. Zanlılardan Bekir Ç.'nin 17 suçtan kaydının bulunduğu ve arandığı, Hacı B.'nin ise 7 suç kaydının olduğu tespit edildi. Şahısların ilaç çalma işini sipariş üzerine yaptıkları ve çaldıkları ithal ilaçları eczaneler ile özel hastanelere sattıkları anlaşıldı. Polisin kiralık otomobilde yaptığı aramada, 90 bin YTL değerinde ilaç bulundu. 

Bilecik Devlet Hastanesi'nden çalınan ve hastane bahçesinde değişik yerlere saklanan çalıntı ilaçların değerinin 100 bin YTL olduğu bildirildi.
Polis, Bilecik Devlet Hastanesi'nden çalınan ilaçları teslim ederken, otomobilde ele geçirilen ilaçların kime ait olduğu ve nereden çalındığı araştırılıyor. Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı, tutuklanarak M Tipi Cezaevi'ne konuldu.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2006 Cuma 12:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?