17
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Safra kesesinden 250 taş çıktı

Bilecik'te, bir hastanın safra kesesinden 250 adet taş çıktı.

Beşiktaş Mahallesi'nde oturan İsmail Çelik, rahatsızlanınca Devlet Hastanesi'ne yatırıldı. Çekilen filmlerde safra kesesinde taş olduğu tespit edilen Çelik, Op. Dr. Can Bekar tarafından ameliyata alındı. 5 saat süren ameliyat başarıyla tamamlanırken, Çelik'in safra kesesinden irili ufaklı 250 adet taş çıktı.

DOKTORLAR DA ŞAŞIRDI

İsmail Çelik, "1 aya kadar hiçbir hastalığım yoktu. Ağrılar hissetmeğe başlayınca hastaneye geldim. Doktorum Can Bekar, safra kesesinde taş olduğunu, bunun da ancak ameliyatla alınabileceğini belirtti. Yaklaşık 5 saat süren ameliyatla safra kesemden 250 adet taş çıkarıldı. Genelde 2-3, en fazla 60'ı bulan taş sayısının bende 250 adet olması, doktorları dahi şaşırttı" dedi.

Bu arada, hastanede incelemelerde bulunan Vali Musa Çolak ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, Çelik'ten 250 adet safra taşı çıktığını görünce hayretlerini gizleyemedi. Başkan Yağcı, "İnşallah bu taşlar bizim sularımızdan kaynaklanmamıştır. Bilecik'e temiz su getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. En kısa zamanda temiz suyumuz gelecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2006 Pazartesi 12:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?