17
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Mehmet Ağar'dan açıklamalar

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar, iktidarın yolsuzluk ve yoksulluk içerisinde olduğunu iddia ederek, "Özelleştirme yüze, göze bulaştırılıp güzelleştirme haline getirilip eşe, dosta peşkeş çekilmiştir" dedi.

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Bilecik'te partililerle biraraya geldi. Bilecik Öğretmenevi'nde yapılan toplantıda Bilecik, İzmit, Sakarya, Eskişehir ve ilçelerin parti yöneticilerinin yanı sıra ilçe belediye başkanları ve eski bakanlardan Bahattin Şeker de hazır bulundu.

Partililerle tek tek selamlaşan Mehmet Ağar, konuşmasında iktidarı eleştirdi. Türkiye'de iktidarın el değiştireceği işaretlerinin her yerde açık bir şekilde görüldüğünü öne süren Ağar, "İktidar panik içindedir. İktidarın Kızılcahamam kampı devam ederken, genel başkanlarının konuşmaları tenkitlerine cevap anlamındadır. AKP, Türkiye'de siyaseti değiştireceği, Türkiye'de hiçbir şeyi değiştirmeden siyasetin millet tarafından ret olunmuş korkusu içerisindedir. Bizler gücüne, temeline, imanına yakışır ve yaraşır bir şekilde yola çıktık. 3.5 yıl sonra bu iktidarın bir dönem daha devam edebileceği aklı başında kimse kalmamıştır. Anketlere güveniyorlarsa seçim kararı alsınlar. Çiftçi ve köylü bu dönemde ortada kalmıştır. Bizim dönemimizde 'Kır at' markasının ne kadar mübarek marka olduğu anlaşılmıştır. Biz çitçiye 6.5 milyar dolarlık destek verdik, bu iktidar 2.5 milyar dolar destek verdi. Nüfus artmıştır, çiftçiye ayrılan para azalmıştır. Esnaflar kavrulup perişan olmuştur. Geçmişte 1 kilo buğday satıp bir litre mazot alanlar, bugün bir kilo buğdayla bir bardak çay içemez olmuştur. Geçmişte 50 bin traktör satışı bugün hayal olmuştur. İktidar yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluk içerisindedir" dedi.

Türkiye'de fakir fukara sayısının arttığını ileri süren Ağar, "Organize sanayi bölgelerindeki küçük sanayicileri çökerttiler. İnsanlar işyerlerini kapatıyor. İşsizlik çığ gibi büyüyor. Özelleştirme yüze, göze bulaştırılıp güzelleştirme haline getirilip eşe, dosta peşkeş çekilmiştir. Yoksulluk sınırının altında insan sayısı 20 milyona çıktı. Yoksullukla mücadele kocaman balon olmuştur. Orta sınıf yoksulluk sınırı içerisine girmiştir. Dediklerimiz bir bir çıkıyor. Biz devlet düşmanı değiliz. Türkiye'de on binlerce işadamı olsun. Toplumda bir denge olsun. Yoksullukla mücadele yüz karası haline gelmiştir. Her yerde, belediyelerde, ihalelerde şaibeler gökyüzüne fırlamıştır. Yapılan her özelleştirme yargıdan geri dönmektedir. Temel mesele olan Güneydoğu meselesinde boş nutukların dışında bir şey yapılmamıştır. Yapılan her meseleyi kriz haline getirmişlerdir. Türkiye çaresizlik içerisindedir. Bu yolun sonu görülmüştür. Hasta bir siyaset vardır. Bir tek çıkış vardır, o da Doğru Yol Partisi'dir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Mehmet Ağar'a çeşitli hediyeler verildi. Yemekten sonra Ağar Afyon'a gitmek için yola çıktı.

 

.
Yayın Tarihi : 12 Mart 2006 Pazar 12:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?