17
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

MHP il olağan kongresi yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik İl Olağan Kongresi'nde, tek aday olan Mehmet Yılmaz başkan seçildi.
 
6 Eylül Kültür Merkezi'nde yapılan kongreye MHP Başkan Yardımcısı Faruk Bal ile çok sayıda partili katıldı. Bal, yaptığı konuşmada iktidara yüklenerek, "ABD, enerji konusunda ülkelerin rejimlerini, sınırlarını değiştiren 'Büyük Ortadoğu' projesini hayata geçirmek istiyor.

Bölgedeki güçler, 21. yüzyılda dünyanın enerji bölgesi Türkiye'yi hesap dışı bırakmazlar. Türkiye de hesapların içindedir. Zor süreçten geçiyoruz. Siz aşiretten beyliğe, beylikten devlete ve imparatorluğa, cihan hakimiyeti şuuruna ermiş bir tarihin başlangıç noktasına beşiklik eden yerde oturmaktasınız. Osman Bey'in torunları olarak, bunu en çok sizin anlamanız, anlatmanız lazım.

Kıbrıs, Ege, Ermeni meselesi, sınır ötesi sular olan Dicle ve Fırat havzasının bir adım ötesinde GAP bölgesinin, her iki boğazımızın, Ruhban Okulu'nun tartışmaya açılması, bu dönem içerisinde ortaya konulmuştur. Türkiye, ver-kurtul, sat-kurtul politikalarıyla peşkeş çekilmektedir. Türkiye, Kurtuluş Savaşı'ndan önceki şartlar altına süratle itilmektedir. Bunun teminatı sizlersiniz. Devletin hali işler acısı, bir de milletin haline bakın. AK Parti hükümeti rant ekonomisinin parçasıdır. Çivisi çıkan devletin çivisini çakmak için devletin başına devlet gelecektir. Mücadelemiz sürecektir"diye konuştu.
 
Kongrede, tek aday olan ve 160 delegenin oyunu alan Mehmet Yılmaz il başkanı seçildi.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 14:56:13
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 09:35:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?