16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

"Saanen Keçisi Melezlemesi Projesi"

Bilecik Valisi Musa Çolak, merkeze bağlı Dereşemsettin Köyü'nde "Saanen Keçisi Melezlemesi Projesi" toplantısına katıldı.
 
Vali Çolak, Tarım İl Müdürlüğü tarafından pilot nokta olarak seçilen Dereşemsettin Köyü'nde, komşu köy muhtarları ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin katıldığı toplantıda, devletin kendilerini vatandaşa hizmet etmek için gönderdiğini ve gece gündüz vatandaşın hizmetinde olduklarını söyledi. Köyde yaşayan vatandaşların hayat kalitesinin yükseltilmesi amacıyla valilik olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anlatan Vali Çolak, "Devlet olarak biz sizlere ne kadar çok hizmet edersek o kadar mutlu oluruz. Bizim görevimiz sizleri refah seviyede yaşamanızı sağlamaktır. Köylerimizin kalkınması için bana getireceğiniz her türlü projelere destek vereceğim. Keçi melezlemesi projesine destek vererek hayata geçirmenizi istiyorum. Bu bölgede yapılabilecek ve sizlerin rahatlıkla kazanabileceği bir projedir. Süt verimi konusunda bir şey söylememe gerek yok. Bu konuda pazarlamada ve ulaşımda bir sorunumuz yok. Bu yıl köylerimizin alt yapı sorunlarını kısa sürede tamamlayarak, sizlere hizmetin en iyisini sunmaya çalıştık. İlimizde içme suyu olmayan köyümüz yok denecek kadar kalmadı. Bunlar medeniyetin çağdaşlaşmanın bir parçasıdır. Yol, su, elektrik hayatın vazgeçilmezleridir." dedi.
 
Çolak, ardından Dereşemsettin Köyü'nde maddi durumu iyi olmayan ve yalnız yaşayan Hatice Akkoç ve Ayşe Karaca'yı ziyaret ederek, yaşlı kadınlara gıda yardımında bulundu. Gözünden rahatsız olan Ayşe Karaca'nın tedavi ettirilebilmesi için de talimat verdi. Kendisinin bir köylü çocuğu olduğunu ve buralarda olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Çolak, köyü gezerek, muhtar Akbayrak'tan bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 15:30:38
Güncelleme :30 Haziran 2008 Pazartesi 10:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?