22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÖLPAZARI - BİLECİK
Belediye Sayfaları

Orman yangını kontrol altına alınamadı

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde çıkan orman yangınında şu ana kadar 200 hektarlık alan kül oldu. Bilecik Valisi Musa Çolak, yangının kontrol altına alınamadığını, havanın kararmasıyla söndürme uçaklarıyla helikopterlerinin çalışmalara ara verdiğini bildirdi.


Alınan bilgiye göre, Gölpazarı ilçesi Medetli Köyü yakınlarında saat 16.00 sıralarında başlayan yangın, sıcağın ve rüzgarın etkisiyle büyüdü. Çamlık alanda etkisini sürdürüp köye doğru ilerleyen yangına ilk müdahaleyi köylüler traktörleriyle yaptı. Daha sonra bölgeye sevk edilen 3 uçak ve 5 heliktopter ile Bursa, Sakarya ve Bilecik'ten giden ekipler söndürme çalışmalarına katıldılar.

 Valilik, çevre köylerden minibüslerle söndürme çalışması için gönüllü topladı. Olay yerine gelen Bilecik Valisi Musa Çolak, yangında 200 hektarlık alanın kül olduğunu belirterek, yangının henüz kontrol altına alınamadığını söyledi. Yangının çıkış sebebi hakkında kesin bir bilgi olmadığını anlatan Çolak, bölgeden geçen doğalgaz boru hattında herhangi bir tehlike olmadığını bildirdi.


Yangına havanın kararmasıyla birlikte yerden müdahale yapılırken, günün ilk ışıklarıyla helikopter ve uçakların söndürme çalışmalarına devam edeceği öğrenildi. Medetli Köyü sakinleri ise büyük bir tehlike atlattıklarını kaydederek, "Köye doğru gelen yangını büyük gayretle önledik. Ekinlerimiz yandı. Ekinlere değil, dağdaki ağaçlarımıza, ormanımıza üzülüyoruz. Bundan sonra yağmur yağmaz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2007 Cuma 04:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?