25
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANELİ - BİLECİK
Belediye Sayfaları

Bilecik'in doğal taşları ABD'de tanıtıldı

BİLECİK'İN DOĞAL TAŞLARI ABD'DE TANITILDI

Bilecik'in doğal taşları ABD’nin Orlando şehrinde düzenlenen Coverings 2010 Fuarında tanıtıldı.

Bilecik Valisi Çolak, Osmaneli Belediye Başkanı Selahattin Çetintaş ile birlikte doğal taş ve seramik sektöründe 37 ülkeden 800 ve Türkiye’den de 34 firmanın katıldığı ABD’nin Orlando şehrinde üçüncüsü düzenlenen Coverings 2010 Fuarına katıldı.

Bilecik’in tarihi ve kültürel mirasına sahip olmasının yanında, ülke ekonomisi için üreten, istihdam sağlayan ve ihracat yapan bir şehir olduğunu ifade eden Vali Çolak, “Bilecik, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) verilerine göre mermer rezervleri bakımından 450 milyon metreküp rezervi ile ülkemizde 4. sırada yer almaktadır. Ülkemizin kurulu yıllık doğal taş işleme kapasitesi 13 milyon metrekare olup, ilimizde kurulu bulunan 28 işletmenin yıllık doğal taş işleme kapasitesi 5 milyon metrekaredir. Bu miktar ülkemiz kurulu kapasitesinin yüzde 38’ini oluşturmaktadır. Bunun yanında ülkemizde yerli granit işleyen ve ihraç eden iki firma olan Granitaş ve Silkar Madencilikte ilimizde bulunmaktadır. 2009 yılında ilimizin doğal taş ihracatı 100 milyon dolardır. Bilecik’in 2009 yılı toplam ihracatı 1 milyar doların üzerindedir" dedi.

Fuarı Bilecik ve Osmaneli açısından önemli kılan diğer bir unsurun, Türk stantlarında tarihi Osmaneli evlerinden ilham alarak üretilen tasarımların kullanılması olduğunu kaydeden Çolak, "Valiliğimizin ve Osmaneli Belediyesinin katkılarıyla hayata geçirilen bu tasarım, fuar ziyaretçileri arasında büyük ilgi gördü. Ürünlerini tanıtmak amacıyla fuara katılan firmalar, geleneksel Türk motifleriyle hazırlanmış sergi alanlarıyla kültürümüze ait unsurları tanıtmışlardır. İlimizin ekonomisini, kültürel ve tarihi değerlerini ABD’nın Orlando şehrinde tanıtmaktan büyük mutluluk duydum.” diye konuştu.

BİLECİK'İN DOĞAL TAŞLARI ABD'DE TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 23:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?