18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANELİ - BİLECİK
Belediye Sayfaları

Osmaneli'ne tarihi yansıtan konutlar yapılacak

Hükümet tarafından 19 ilde toplu konut hamlesi başlatılırken, bu projeye dahil edilen şehirler arasında bulunan Bilecik’e, tarihi Türk mimarisini yansıtacak konutlar yapılacağı bildirildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca yürütülecek projeyle ilgili şehirdeki toplu konut yapılmaya uygun alanlarda incelemelerde bulunan Bilecik Valisi Ayhan Çevik, dar gelirli ailelerin bu proje sayesinde ev sahibi olacaklarını söyledi. Bilecik’in Osmanlı Devleti’nin kurulduğu ve Kurtuluş Savaşı’nda önemli zaferlerin elde edildiği tarihi ve kültürel öneme sahip bir il olduğunu hatırlatan Çevik, "Bilecik, Osmaneli ve Söğüt belediyelerimiz Tarihi Kentler Birliği’ne üye. Bu bakımdan toplu konutları ilimizin tarihi özelliğine uygun olarak inşa edeceğiz. Osmanlı-Türk mimarisini yansıtacak şekilde yapılacak bu toplu konutlarla Bilecik’in mesken meselesi sona erecek. Aynı zamanda kültürel mimarimizin gelecek nesillere aktarılmasını da sağlayacağız" dedi.

Toplu konut projesine başta valilik olmak üzere belediyelerin ve diğer ilgili kurumların gerekli desteği verdiğini belirten Vali Çevik, "Bu projenin hayata geçirilmesi, inşaat sektörünü ve buna bağlı olarak il ekonomisini canlandıracak" diye konuştu.
Çevik, önümüzdeki günlerde Toplu Konut İdaresi yetkililerince Bozüyük’te ön incelemeler yapılacağını kaydetti.

BİLECİK-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Mart 2004 Cumartesi 22:51:54
Güncelleme :25 Kasım 2004 Perşembe 11:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?