24
Mayıs
2024
Cuma
PAZARYERİ - BİLECİK

Kamil Koç'un kızları vefalı çıktı

KAMİL KOÇ'UN KIZLARINDAN MEMLEKETLERİNE VEFA

Türkiye’nin köklü otobüs firması Kamil Koç tarafından Bilecik'in Pazaryeri ilçesine park yapıldı.

Kamil Koç'un memleketi olan Pazaryeri ilçesinde Kamil Koç’un eşi Fatma Koç adına park ve meydan yapılarak törenle hizmete açıldı.

Yapımını özel bir firmanın tarafından sponsorluğu ise Kamil Koç A.Ş’nin üstlendiği Fatma Koç meydanı ve park, Koç’un kızlarının da iştirak ettiği törenle açıldı.

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, "Türkiye’nin en eski otobüs firmasının kurucusu Kamil Koç ilçemizde doğdu. 1923 yılında ilk yolcu taşımacılığına başladı. Daha sonra otobüs firmasını genişleten rahmetli Kamil Koç, ilçe ekonomisine katkı olsun diye otobüslerine Pazaryeri'nde mola verdirtmeye başladı.1964 yılında, eskinin parasıyla 100 bin liraya tarlasını satarak, ilçede hastane kurulmasına önderlik etti. 2010 Şubat ayında bizim müracaatımız üzerine Koç firması yönetim kurulu bu güzel kent meydanın sponsorluğunu üstlendi" dedi.

Kamil Koç'un kızları Sadiye Cağlı Koç ve İsmet Koç Yıldız, "Pazarcık'ın çok fazla gelişemediğini görüyoruz. Tabii bunda bizim de biraz eksikliğimiz var, biz Koç ailesi olarak bugün babamızın memleketine daha iyi hizmetler vermeyi düşünüyoruz. Bundan sonra ilçeye gücümüz nispetinde yardımcı olmaya çalışacağız" diye konuştu.

KAMİL KOÇ'UN KIZLARINDAN MEMLEKETLERİNE VEFA
KAMİL KOÇ'UN KIZLARINDAN MEMLEKETLERİNE VEFA
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 18:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nurdan DİNÇ IP: 78.187.53.xxx Tarih : 6.10.2010 17:56:22

İnsan hakikaten gurur duyuyor. Çok mutlu oldum. Memleketim her şeyin en güzelini hak ediyor. Çok özledim Pazaryeri'ni. Konya'dan sevgilerle.