19
Mayıs
2024
Pazar
PAZARYERİ - BİLECİK

Sinevizyonlu köy camisi

SİNEVİZYONLU KÖY CAMİ

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde bir köy camiine laptop bilgisayar ve projeksiyon cihazı alındı. Kandil gecesi bütün köy halkı Diyanet'in programını camideki sinevizyondan naklen izledi.

İlçe ve köylerindeki camilere ecza dolapları ve yangın tüpleri konulurken, Elmalıköy halkı bir adım daha öne geçerek, köy camiine laptop ve projeksiyon cihazı ile perde aldı. Önemli gün ve geceler ile yaz Kur'an kurslarında, hatim cemiyetlerinde ve cemaate din bilgili vermekte artık sinevizyon kullanılacak. Elmalıköy muhtarı Fazlı Sevim, köylülerin katkılarıyla camilerine projeksiyon cihazı, perde ve dizüstü bilgisayar aldıklarını söyledi.

Köy imamı Davut Hoca ise, geçen mevlit kandilinde yatsı namamazını müteakip Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisini köylülerle hep beraber takip ettiklerini belirterek, "Köy halkımız teknolojiyi yakından takip ediyor. Cemaatin dini suallerini laptoptan hemen Diyanet sitesine bağlanarak cevaplıyorum. Sinevizyondan Diyanet'in yayınlarını takip ediyoruz. Ayrıca hatim cemiyetleri, Kur'an dersleri için de bu sistemi kullanacağız. Projeksiyon cihazı ve bilgisayar alınmasında

maddi ve manevi emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum" dedi.

SİNEVİZYONLU KÖY CAMİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2011 Cumartesi 09:51:00
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 09:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?