7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

"Televizyonu kapat, kitap oku" kampanyası

Bursa'da Fethiye ilköğretim okulu öğrencileri, "televizyonu kapat, kitap oku" kampanyası düzenledi. Kampanyada bir ay boyunca en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirilirken, mahalle muhtarı, esnaf, belediye, polis ve Milli Eğitim Müdürlüğü de kampanyaya destek verdi. 

Fethiye İlköğretim Okulu ve Okul Aile Birliğinin işbirliğiyle "Fethiye İlköğretim Okulu Okuyor" isimli kampanya başlatıldı. Öğrencilere kitap okumayı sevdirmek ve televizyonun etkisinden kurtarmak gayesiyle başlatılan projede, sürekli kitap okuma alışkanlığının kazandırılması hedefleniyor. 

Okumaya bütün öğrencilerin katılımını temin etmek ve onları teşvik etmek için " kitap oku, özet çıkar, ödül al" sloganıyla her sınıfta en çok okuyan öğrencinin ödüllendirilmesine başlandı. Kampanya çerçevesinde ilk ödül törenine Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, veliler ve çok sayıda kişi katıldı. 

Fethiye Mahalle Muhtarı Hüseyin Ormanlı, okul kütüphanesine 100 kitap hediye ederek kampanyaya destek olacağını ifade ederek, başarılar diledi. Nilüfer Belediyesi, birinci olan öğrencilere özel kalem hediye ederken, mahalledeki pastane öğrencilere baklava ikram etti. Fethiye İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Tahir Ak, okuma kampanyası ile birlikte okul kütüphanesini daha da zenginleştirmek ve çekici hale getirmek için kitap bağış kampanyasının da başladığını ifade etti. Kampanya çerçevesinde her ay sonu bir tören düzenlenecek ve en çok okuyan öğrenci ödüllendirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 13:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?