7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

"Uludağ nasıl kurtulur?" raporu

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ'ın meseleleri hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a rapor sundu.

Bakan Ertuğrul Günay'a İznik temasları sırasında eşlik eden Mehmet Akkuş, Günay'a, Uludağ'da yaşanan sıkıntılar, yetki karmaşası ve çözüm yolları hakkında bir rapor sundu. Akkuş, Uludağ'da bir türlü çözüme yönelik adımlar atılamadığından yakındı.

Uludağ'da tam bir yetki karmaşası yaşandığına ve bölgede tek bir yetkili merciin olması gerektiğine dikkat çeken Akkuş, "Bölgedeki yetki karmaşası bir an önce netleştirilmeli ve acil olarak master plan hazırlanmalı. Çevre ve altyapı düzenlemeleri yapılmalı, 1. bölge turizm alanı olarak ilan edilmeli. Bölgedeki tüm yetki, bu konuda deneyimli bürokratlara ve uygun mevzuata sahip olan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmeli ve bu bölge milli park statüsünden çıkarılmalıdır" dedi.

Akkuş'u dikkatle dinleyen ve kendisine sunulan raporu inceleyen Bakan Günay, "Bu öncelikli olarak çözmemiz gereken bir konu ve bizim meselemiz. Burada mutlaka yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var. Daha önce yapılan çalışmaların takıldığı noktaları düzenleyip gereğini yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 19:46:03
Güncelleme :29 Kasım 2008 Cumartesi 19:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?