7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

100 milyon liralık kardeş kavgası

Bursa Karacabey eşrafından 'Studebaker'' marka otomobillerle 'Firestone' lastiklerinin Türkiye temsilcisi Adil Sezer'in kızı Mualla Kağıtçıbaşı (79), 18 Ağustos 2008'de vefat etti.

Sürpriz vasiyetnamesinde, Karacabey'deki çiftliğin yüzde 80 hissesini kızları Fatma Sena Tezgül, Zeynep Esra Kağıtçıbaşı ile küçük oğlu Şefik Adil Kağıtçıbaşı'na yüzde 25'şer, büyük oğlu Mehmet Nizam Kağıtçıbaşı'na ise yüzde 5 hisse oranında bıraktığı saptandı.

Mehmet Nizam Kağıtçıbaşı annesinin vasiyetname hazırlanırken duygusal ve psikolojik baskıya açık bulunduğunu öne sürerek iptal davası açtı. 

KASALARDAN MÜCEVHER ÇIKTI
Süreç devam ederken, mirasın boyutları merak ediliyordu. Hazırlanan rapora göre, Kağıtçıbaşı'nın İstanbul Yeniköy'de 60 milyon YTL'lik 2 yalısı var. Ayrıca Şişli'de 6 katlı, Beyoğlu'nda 2 katlı apartmanı, Bursa Karacabey'de, üzerinde çiftliğinin de bulunduğu çok sayıda arazisinin olduğu belirlendi.

Yalıdaki kasada 10 milyon YTL'lik hisse senedi bulunan Kağıtçıbaşı'nın, 3 bankadaki kasasından da yüklü miktarda mücevher çıktı. Mal varlığının değeri 100 milyon YTL'yi aşan mirasın nasıl paylaştırılacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Sabah
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 12:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
RASİM ÇAKIR IP: 88.247.242.xxx Tarih : 26.12.2008 00:16:53

Vasiyetname bırakan kişi psikolojik baskı ile bırakmış olsa bile gidip istediği zaman bu vasiyetnameyi düzeltir, zaten vasiyetname öldükten sonra açılacağından kimseden bir zarar da görmeyeceği açıktır. Kapalı zarf usulü vasiyetname bırakır noterden onaylatır, nufusuna işletir, kimsenin ruhu bile duymaz bu tür komik gerekçelerle açılan ve kabul edilen davalar adliyeleri yoğun hale getiriyor bence, ayrıca bir insan kendi emeğiyle kazandığı mal varlığını çok küçük miktarda bile olsa istediği kişiye bırakmalıdır, istediğini muaf edebilmelidir bence.Kişinin son isteği olan vasiyetnamenin özelliği de budur.Noterden onaylanıp geçersiz sayılacak bir vasiyetnamenin masrafı mirasçılara iade edilmelidir ölen kişi O vasiyetnameyi düzenledi ise mutlaka bir nedeni vardır yoksa insan evladını durup dururken ayırdedemez ....Tabii bunlar kişisel düşünce ve yorumdur sonuçta kanunların dediği olacaktır. vasiyetnamenin iptali o kadar kolay olmamalıdır .