7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

13 katlı inşaatında intihar girişimi

Bursa'da, seyyar kokoreç arabası alınınca işsiz kalıp bunalımına giren eski hükümlü, 13 katlı bir iş hanı inşaatına çıkarak intihar etmek istedi. 

Polisin iki saat boyunca dil döktüğü adam, Bursasporlu Yusuf Şimşek'in yardım sözü ile atlamaktan vazgeçti. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesinde kokoreççilik yapan ve daha önce de birkaç kez intihar girişiminde bulunduğu öğrenilen Yusuf Salık (41), saat 10.30 sıralarında Haşim İşcan Caddesi'ndeki 13 katlı inşaatın terasına çıkarak intihar etmek istedi. Aşağıda önlem alan itfaiye merdiven uzatarak şahsı indirmeye çalışırken, olay yerine gelen polis ise, "Bursasporlu Yusuf Şimşek'i isterim" sözüyle karşılaştı. Uzun süren ikna çabaları sonuçsuz kalırken, aşağıda toplanan meraklı vatandaşlar, gazetecilerin önünde şahsın intihar edip etmeyeceğini tartıştı. Zaman zaman ortamın gerildiği tartışmada, vatandaşlar Yusuf Salık'ın intihar etmeyeceği konusunda hemfikir oldu. Cadde üzerindeki bazı esnaf da kurdukları kamera sistemiyle intihar etmek isteyen Yusuf Salık'ı kayda aldı. Meraklı vatandaşlar şahsı yakından görebilmek için kamera kuyruğuna girdi. 

Eski hükümlü olduğunu söyleyen Yusuf Salık ise borçları sebebiyle bunalıma girdiğini, eşinin ve çocuklarının yüzüne bakamaz hale geldiğini söyledi. Polis müdürünün çabalarına rağmen ikna olmamakta direnen Yusuf Salık, borçlarından dolayı evine gizli olarak girdiğini belirterek, "Ben açım, kömür dağıtmakla olmuyor, iş bulmak lazım. Yasa dışı iş yapmak istemiyorum. Hükümlü olmak suç mu? Herkes cezaevine girer" diye bağırdı. 

Son olarak Bursaspor Özlüce Tesisleri'ndeki idmandan gelen bir gazeteci, Salık'a, Yusuf Şimşek'in sakat olduğunu ve yatarak tedavi gördüğünü söyledi. Yusuf'un fotoğraf makinesindeki resmini Salık'a gösteren gazeteci, ünlü futbolcunun gerekeni yapacağına dair söz verdiğini aktardı. Bunun üzerine gazeteci ve polis müdürlerini yanına çağıran Yusuf Salık, duvardan indi. 

Polislerin kolları arasında aşağı indirilen Salık, vatandaşlar tarafından alkışlandı. Salık, alkışlar arasında polis otosuna bindirilerek ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 18:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?