7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları

Bursa'da 14 Mart Tıp Bayramı çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor. 

Bursa Tabip Odası üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Setbaşı Mahfel önünde toplanarak Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından anıta çelenk koyan Tabip Odası, daha sora Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nde kutlama programı düzenledi. İlk kutlamanın 1976 yılından itibaren sağlık haftasının kapsamlı bir şekilde kutlandığını hatırlatan Bursa Tabip Odası Başkanı Yılmaz Özen, günümüz Türkiye'sinde kalıcı bir sağlık sisteminin söz konusu olmadığını belirtti. Sağlık sistemi oluşturma işinin bir partinin tek başına üstesinden gelebileceği kadar basit olmadığını söyleyen Özen, her hastanın istediği hastaneye başvurmasının dünyada örneği olmayan bir uygulama olduğunu dile getirdi. 

Sistemdeki özel-kamu karmaşasının maliyeti artırdığını ifade eden Özen, "Bu durum hekimleri de olumsuz etkilemektedir. Sağlık alanında sadece vatandaş memnuniyeti ön plana çıkarılmış, sağlık çalışanlarının şartları giderek ağırmaştırılmıştır. Sağlık sistemimizde yapılan ve yapılmakta olan değişikliklerin pek çoğundan doktorlarımız haberdar değildir. Bu günkü yarım günlük acil olmayan işlere bakmama eylemi, sağlık sistemimizle ilgili olumsuzlukların bir daha gözden geçirilmesi, kalıcı kararların alınmasına bir davettir" dedi. 

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Hakkı Çelik ise, hekimlerin üzerine çok görevler düştüğünü, ücretlerin elbette iyi olmadığını ancak milli eğitime dahi ayrılan payın ortada olduğunu söyledi. Türk Tabipler Birliği'nin yapıcı çalışmalar içerisinde yer alması gerektiğini anlatan Dr. Çelik, "Hekimlerin hakkını savunmada ön planda olmalıydı. Ancak bunlara geri kaldığı için Türk Tabipler Birliği dışlanmıştır. Kendi aramızda güç birliği sağlayamadık. Kendi haklarımıza sahip çıkmakta zayıf kaldık. Doğruları desteklemeye, doğru olmayanları eleştirmeye hazırız" diye konuştu. 

Törene katılan Vali Şahabettin Harput da, en kıymetli varlığın sağlık olduğunu vurgulayarak, sorunları dile getiren hekimlerin de haklılık payının olduğunu söyledi. Sağlık üzerinde düzeltmeler yapanların da eleştirenlerin de aynı meslekten olduğuna işaret eden Harput, "Düşenceleri bir araya getirmeliyiz. Demokratik toplumda fikirler açıkca ortaya konmalı, yetkililer de daha iyiyi bulma noktasında meseleye sahip çıkmalıdır. Tıp bayramları, ülkemizin sağlık şartlarının düzelmesine zemin hazırlayacaktır. Hepinizin Tıp Bayramı kutlu olsun" şeklinde konuştu. 

Toplantı sonunda Vali Harput tarafından meslekte 40. ve 50. yılını dolduranlara plaket verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 13:15:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?