7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

14 yıldır ikiz bebek sahibi oldular

Bursa'da 14 yıldır çocuk özlemi çeken ve maddi durumu iyi olmadığı için doktora gidemeyen çift, Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi'nin düzenlediği çekiliş sonucunda tüp bebek yöntemiyle ikiz çocuk sahibi oldu. 

Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi'nin düzenlediği "Siz de anne olabilirsiniz" etkinliği kapsamında yapılan çekilişi kazanan Gülay-Necdet Cebecioğlu çifti, 14 yıl aradan sonra anne baba olmanın mutluluğunu yaşadı. Tüp bebek yöntemiyle hamile kalan Gülay Cebecioğlu (31), 2 gün önce kız ve erkek çocuğu dünyaya getirdi.
Sevindirici haberi alan çiftin akrabaları ise Sakarya Mahallesi'ndeki evlerine akın etti. Eşi ve akrabalarıyla birlikte ikiz çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan Cebecioğlu, "14 yıl boyunca hep bugünü bekledik. Mutlu haberi ilk başta Türk Anneler Derneği verdi. Maddi imkansızlıktan dolayı tüp bebek yöntemine başvuramadık. Ancak 14 yıl aradan sonra derneğin bir kampanyasının olduğunu söylediler. Bizde katıldık. Bir gün beni aradılar ve çekilişi bizim kazandığımızı söylediler. Daha sonra bazı araştırma yaptılar. 9 ay sonra ikiz çocuk sahibi oldum. Çok mutluyum. Allah bu mutluluğu bizim gibi yıllardır evlat özlemiyle yanıp tutuşan ailelere versin" dedi. 

Mutluluğu gözlerinden okunan baba Nejdet Cebecioğlu ise, "14 yıldır hep çocuk özlemi çektim. Bazen çevremdeki insanların çocuklarını gördüğüm zaman içimde bir hüzün vardı. 'Neden benim çocuğum olmuyor' diye üzülüyordum. Ancak bu üzüntümü eşime belli ettirmedim. Eşimle ben bu konuda birbirimizi anlayışla karşıladık ve hiç kırmadık. 'Çocuğum olmuyor' diye çevremden hiçbir şekilde bana tepki gelmedi tam aksine bütün akrabalarım bana destek oldu. En son bir akrabamız bize Türk Anneler Derneği'nin bir kampanyasının olduğunu söyledi. Bizde olumlu karşıladık. Şu anda çok mutluyum. Ben istedim bir tane, Allah verdi iki tane. Erkek çocuğumuza, ismini doktorumuzun ismini verdik" diye konuştu. 

Kız çocuklarının ismini Esmanur ve erkek çocuklarının ismini Murat koyan çift, Esmanur'un zayıf olması sebebiyle hastanede bir hafta kontrol altında tutulacağını söyledi. 

Tüp Bebek Merkezi Bursa Şubesi Koordinatörü Opr. Dr. Murat Erdemir de ikizlerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi yetkilileri, maddi durumu iyi olmayan aileye hayırseverlerin yardım yapmaları çağrısında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 16:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?