7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

14'lük kızları satan çete çökertildi!

Bursa'da arkadaşlık kurarak tecavüz ettileri kızların görüntüsünü çeken ve şantaj yaparak para karşılığı erkeklere pazarladığı öne sürülen 14 kişilik şebeke jandarma tarafından çökertildi.

Biri ilköğretim, 3'ü lise öğrencisi kızların 150 ile bin YTL arasında pazarlandığı ortaya çıktı.

İddiaya göre, R.A, H.H, R.Y ve S.E isimli zanlılar Nilüfer İlçesi'nde oturan 4 lise 1.'ci sınıf öğrencisi ile arkadaşlık kurarak filört etmeye başladı. Bir süre sonra liseli kızlara tecavüz eden zanlılar, bunu kameraya kaydetti.

Kızları, "Bizimle çalışmazsanız bu fotoğrafları ve görüntüleri ailenize yollarız" diyerek tehdit eden 4 zanlı, genç kızları tuzağa düşürerek para karşılığı erkeklere pazarlamaya başladı. Nilüfer, Osmangazi ve İznik İlçelerindeki zanlıların, kızları 150 ile bin YTL arasında pazarladığı ileri sürüldü.

"14 YAŞINDAKİ KIZLARI 50 KİŞİYE PAZARLADILAR"
Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin teknik takibine takılan zanlılar, 14 ayrı noktaya eş zamanlı düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Kızları pazarlayan, cinsel ilişkiye giren ve cinsel istismarda bulunan, "O.A, R.A, M.A.T, İ.T, H.Ö, V.Ç, M.B, M.G, B.I, N.Y, K.Y, R.Y, S.E, ve H.H" jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Zanlıların kızları yaklaşık 50 kişiye pazarladığı öğrenildi. Defalarca tecavüze uğrayan kızların ailelerinden alınarak Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edildiği bildirildi.

PİTBULL ÇETESİNİN DEVAMI
Gözaltına alınan 14 zanlı, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, çocuğunun nitelikli cinsel istismarı, cinsel saldırı, cinsel taciz, fuhuşa aracılık etmek ve yer temin etmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, zanlıların Görükle Beldesi Göçmen Konutları'nda onlarca kişinin parasını bıçak zoruyla alıp, genç kız ve kadınlara tecavüz ettikleri gerekçesiyle daha önce gözaltına alınan ve "Pitbul Çetesi" olarak tanınan çeteyle bağlantılı oldukları ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 15:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih çetin IP: 78.175.205.xxx Tarih : 30.11.2008 11:53:39

 bi bursalı olarak utanç duyduğumu söyliye bilirim