7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

15 yaşındaki katil zanlısına 5 yıl hapis

Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde cep telefonu tartışması yüzünden kendisini dövdüğünü iddia ettiği arkadaşı 15 yaşındaki İslam Denizhan'ı, köy merasında koyunları otlatırken bıçaklayıp öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan 15 yaşındaki K.G., önce ömür boyu hapse çarptırıldı. Ceza, yaşının 18'den küçük olması ve iyi hal nedeniyle 5 yıl 10 aya düşürüldü.

Cinayet, Karacabey'e bağlı Karasu Köyü, Bağlar Mevkii'nde 2006 yılının Ekim ayında meydana geldi. Köyde çobanlık yapan İslam Denizhan, köy bakkalına alışveriş için gelen ilkokuldan arkadaşı K.G. ile karşılaştı. Bakmak için K.G.'den cep telefonunu isteyen Denizhan, arkadaşı telefonunu vermek istemeyince elinden zorla aldı. Telefonun oyunlarına bakan Denizhan, daha sonra telefonu geri verip, “Ne kıymetli malın varmış” diyerek arkadaşına küfür edip, tokat attı. Bu olaydan 4 gün sonra zeytin bahçesinde budama yapmak için evden bağ bıçağını alan K.G., tarlaya giderken, köyün merasında koyunları otlatan arkadaşı İslam Denizhan'la karşılaştı. İki arkadaş arasında daha önceden yaşanan telefon tartışması yüzünden yine kavga çıktı. Elindeki bıçağı Denizhan'ın karnına saplayan K.G., daha sonra olay yerinden kaçarken, kanlar içinde yere yığılan Denizhan ise olay yerinde yaşamını yitirdi. Çevrede koyun otlatan başka bir çobanın Denizhan'ın cesedini görüp haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma, köyde yaptığı soruşturmanın ardından K.G.'yi yakalayıp gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden K.G., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Hakkında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘adam öldürmek’ suçundan ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılan K.G.'nin yargılanması tamamlandı. Sanığın yaşının küçük olması nedeniyle gizlilik kararı alınan duruşmada ifade veren K.G., “Olaydan 4 gün önce bakkalda karşılaştık. Cep telefonumu istedi, vermeyince zorla elimden aldı. Oyunlarına bakmaya başladı. Ben ısrarla telefonu isteyince ise telefonu verip, beni orada dövdü. Olay günü ise zeytin ağaçlarını temizlemek için evden bıçak alıp, tarlaya giderken merada karşılaştık. Beni yanına çağırıp, yeniden telefon olayı yüzünden küfür etti. ‘Burada kimseler yok seni öldürürüm’ dedi. Bir ara elini beline atınca korkup, elimdeki bıçağı karnına sapladım. Başka hiçbir husumetimiz yoktu” dedi.

Mahkemece cinayetten bir ay önce Bandırma Kapıdağ Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı Merkezi'nde yataklı tedavi gördüğü ve ilaçlı tedavisinin sürdüğü belirlenen K.G., çıktığı son duruşmada, “Cezamı çekmeye razıyım” dediği öğrenildi. K.G. mahkeme heyetince önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın bu cezası, duruşmadaki iyi hali ve olay günü 15 yaşından küçük olması nedeniyle 5 yıl 10 aya düşürüldü.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 15:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?